Zie en hoor de liefde: maak een afspraak met onze online styliste Sammy

Bekijk actie 

Hoe onderhoud ik mijn zonnebril?

Een zonnebril is een waardevol bezit waar je zo lang mogelijk van wil genieten. Dat betekent natuurlijk dat je krasjes, verkleuringen en vuil zo veel mogelijk wil voorkomen. 

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw zonnebril in optimale conditie blijft? Wij geven je de beste tips. Zo gaat jouw zonnebril nog jarenlang mee!

Hoe onderhoud ik mijn zonnebril?

Zet je zonnebril met twee handen op én af

Wanneer je slechts één hand gebruikt bij het op- en afzetten van je zonnebril kan dit ertoe leiden dat je zonnebril vervormt. Op deze manier komt je zonnebril scheef te staan en zit hij waarschijnlijk niet meer lekker. Is je zonnebril toch wat vervormd geraakt? Laat hem dan opnieuw afstellen in één van onze winkels.


Zet je zonnebril niet in je haar

Veel mensen vinden het handig om hun zonnebril in hun haar te zetten. Toch is dit niet zo’n goed idee: het montuur kan verbuigen en de glazen slijten ervan. Bewaar de zonnebril liever in een speciale case wanneer je deze niet draagt. 


Reinig de bril met lauwwarm water

Zit er zand of ander vuil op je zonnebril? Spoel de zonnebril dan af met lauwwarm water. Op deze manier spoel je je bril schoon zonder krassen te veroorzaken. 


Gebruik een speciale brillenspray

Om het glas van je zonnebril schoon te maken gebruik je een speciale brillenspray, welke in onze winkels verkrijgbaar is. Let op dat je geen ander type spray of schoonmaakmiddel gebruikt; dit kan de beschermlaag van de glazen aantasten. 


Gebruik een brillendoek

Het is van groot belang dat je je zonnebril schoonmaakt met een speciale brillendoek. Keukenrol of andere papieren doekjes bevatten namelijk houtvezels en kunnen de glazen van je zonnebril blijvend beschadigen. Ook kleding kan stofdeeltjes achterlaten die krassen veroorzaken en de beschermlaag aantasten. 


Zorg dat je zonnebril niet te veel opwarmt

Natuurlijk moet je je zonnebril kunnen dragen wanneer je in de zon zit. Echter, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je zonnebril niet te veel opwarmt. Laat je zonnebril bijvoorbeeld op een warme dag niet in je auto liggen. Doordat het erg warm kan worden in de auto, kan het montuur vervormen en de beschermlaag van de glazen barsten. 


Bewaar je zonnebril in een case 

Draag je de zonnebril niet? Bewaar hem dan in een daarvoor bestemde case. Zo minimaliseer je de kans op beschadiging van de zonnebril. 

Wil je meer weten over hoe je jouw zonnebril in optimale conditie houdt? Kom eens langs bij één van onze winkels.

Vind jouw vestiging

Afspraak maken