Voorjaars Voordeel
Zonneglazen op sterkte cadeau bij aankoop van een complete bril*

Oogmeting

Bij Oogwereld ligt de focus op kijkcomfort. Dat begint met een nauwkeurige oogmeting en de juiste correctie.

Wij werken dan ook met de meest geavanceerde apparatuur en jouw ogen worden alleen gemeten door gediplomeerde oogexperts. Deze experts kijken een stapje verder. Bij echt optimaal kijkcomfort speelt namelijk ook jouw ooggezondheid een grote rol. Daarom hebben we optometristen in huis die voor je klaarstaan voor vragen en onderzoeken met betrekking tot je ooggezondheid.

Geef je ogen de tijd, dat doen wij ook. Daarom kun je voor vragen, onderzoeken of bij oogklachten altijd contact opnemen.

vind jouw vestiging

Maak een afspraak 

Oogmeting
oogmeting

Optometrie

Een optometrist is speciaal opgeleid om oogafwijkingen op te sporen. Hij of zij levert eerstelijns oogzorg. Je hebt dus geen verwijzing van de huisarts nodig en kunt rechtstreeks een afspraak plannen. Bijkomende voordelen zijn dat je bij een optometrist eerder terechtkunt dan bij een oogarts en dat de kosten vaak gunstiger uitvallen. Door de nauwe samenwerking met huisarts en oogarts kan bovendien snel actie ondernomen worden als dat nodig mocht zijn. Daarmee is een bezoek aan de optometrist laagdrempelig en efficiënt. Meer weten over optometrie? Je leest het hier.

Hoe werkt een oogmeting?

Wij vertellen je graag hoe een oogmeting bij Oogwereld in zijn werk gaat. Heb je het idee dat je zicht achteruit is gegaan? Maak dan een afspraak voor een oogmeting bij één van onze winkels bij jou in de buurt.

1. Uitvragen van klachten

Heb je last van verminderd zicht, oogklachten of een medische aandoening? Het is voor onze specialisten van belang een compleet beeld te hebben van de gezondheid van jouw ogen, zodat zij een passende kijkoplossing kunnen adviseren.
 

2. Objectieve oogmeting

Om je zichtprofiel te analyseren voeren onze specialisten een objectieve oogmeting uit. Dit is een automatische oogmeting die gedaan wordt met behulp van een autorefractor. Deze oogmeting kan gezien worden als een voorbereidende meting, waarna de resultaten door de specialist verfijnd worden.
 

3. Bepaling van gezichtsscherpte

De gezichtsscherpte, ook wel visus genoemd, wordt onderzocht door de ogen afzonderlijk van elkaar te meten. Dit houdt in dat gekeken wordt in welke mate je twee bij elkaar liggende punten van elkaar kunt onderscheiden.
 

4. Subjectieve oogmeting

Door glaasjes met verschillende sterktes voor je ogen te zetten, kan de specialist nauwkeurig de sterkte bepalen. Eerst wordt dit voor elk oog afzonderlijk gedaan, daarna voor beide ogen tegelijkertijd.
 

5. Samenwerking van de ogen controleren

De gemeten sterkte wordt in een pasbril gezet, waarna diverse binoculaire testen worden uitgevoerd. Dit houdt in dat de samenwerking tussen beide ogen gecontroleerd en beoordeeld wordt.
 

6. Indien nodig: Leesadditie bepalen in pasbril

Wanneer mensen ouder worden, krijgen zij vaak moeite met scherp zien van dichtbij. In dat geval wordt de leesadditie bepaald met behulp van een pasbril. Dit houdt in dat een extra plus-correctie wordt bepaald die ervoor zorgt dat het zicht van dichtbij verbeterd wordt

 

7. Ooggezondheid Check

Tijdens onze oogmetingen doen we standaard een Ooggezondheid Check. Hiervoor maken we gebruik van een speciale camera waarmee we een gedetailleerde foto van je netvlies maken. Deze foto biedt ons waardevolle informatie over de gezondheid van je ogen en stelt ons in staat om tijdig eventuele problemen te ontdekken. *

vind jouw vestiging

Maak een afspraak 
 

* De Ooggezondheid Check is geen garantie voor de totale gezondheid van je ogen omdat het netvlies een onderdeel is van je oog. Oogwereld is niet aansprakelijk voor niet waargenomen aandoeningen of afwijkingen die direct of indirect het zicht of algemene gezondheid belemmeren.