Ontdek onze exclusieve zomerdeals

Bekijk actie 

Zachte contactlenzen

Het materiaal is poreus en neemt het traanvocht op, zodat het op het oog heel flexibel wordt. Bovendien hechten zachte contactlenzen zich goed aan het oog, zodat je ze nauwelijks voelt bewegen. Dit geeft een comfortabel gevoel.

Meer weten over zachte contactlenzen? Lees hieronder verder of informeer bij één van de vestigingen bij jou in de buurt.

Zachte contactlenzen

Zachte lenzen zijn in vrijwel alle sterktes verkrijgbaar; zowel in sferische als torische varianten. Zachte contactlenzen moeten altijd in lenzenvloeistof worden bewaard, om te voorkomen dat ze uitdrogen en daardoor beschadigen. Er bestaan zachte lenzen voor één dag (disposables) en lenzen die twee weken, een maand of een half jaar lang gedragen kunnen worden. Behalve voor de standaard zachte lenzen kun je ook kiezen voor maatwerklenzen.

Daglenzen

Daglenzen zijn lenzen die elke dag worden vervangen. Er is geen meer hygiënisch type lens te vinden die tegelijkertijd het ultieme comfort biedt. Elke ochtend wordt er een nieuwe verpakking geopend met frisse lenzen die na gebruik worden weggegooid. Met het dragen van daglenzen verdwijnen de zorgen over het reinigen en onderhouden van lenzen!

Sporten met daglenzen

Wanneer je aan het sporten bent wil je niet gestoord worden door een bril die afzakt of beslaat. Dan zijn daglenzen veel comfortabeler; ze bieden een goed zicht in het hele gezichtsveld en er is niets dat in de weg staat voor een topprestatie. Als je meestal een bril draagt, kan het fijn zijn een voorraadje daglenzen te hebben, bijvoorbeeld voor als je gaat skiën zodat je zonder gedoe een skibril op kan doen. Daglenzen zijn absoluut het goedkoopste alternatief voor incidentele lenzengebruiker.

2 weken lenzen

Siliconen Hydrogel zachte contactlenzen laten ongeveer 5 maal zoveel zuurstof door en blijven veel beter vochtig dan andere zachte contactlenzen. Dit materiaal wordt o.a. toegepast in de tweewekelijkse lens. Het is een lens die twee weken gedragen kan worden op daily wear basis of één week dag en nacht.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte contactlenzen die maximaal 30 dagen gedragen mogen worden. Verkrijgbaar in verschillende materialen waaronder Siliconen Hydrogel.

Zachte lenzen inzetten


Zachte lenzen uithalen en schoonmaken