Voorjaars Voordeel
Zonneglazen op sterkte cadeau bij aankoop van een complete bril*

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kun je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last heeft van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Meer weten over nachtlenzen? Lees hieronder verder of informeer bij één van de vestigingen bij jou in de buurt.

vind jouw vestiging

Maak een afspraak 

Nachtlenzen

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

  • Mensen met droge of gevoelige ogen
  • Tieners
  • Mensen die veel lezen of computeren
  • Mensen die last hebben ven stofjes achter hun lenzen of in een ruimte met airco werken
  • Actieve mensen, sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten
  • Mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan
  • Mensen die last hebben van hooikoorts

Nachtlenzen aanmeten 

Voordat je Nachtlenzen kunt gaan dragen, beoordeelt een contactlensspecialist/optometrist van ons of jouw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen. Helaas zijn Nachtlenzen niet voor iedereen geschikt. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00. Laat daarom altijd door een contactlensspecialist/optometrist beoordelen of Nachtlenzen ook geschikt zijn voor jouw ogen.

Voor het aanmeten van Nachtlenzen maken wij met behulp van een topograaf een plaatje van je ogen. Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder wordt je sterkte opgemeten. Met deze gegevens worden Nachtlenzen gemaakt die precies op maat gemaakt zijn voor jouw ogen en de correctie die je nodig hebt.

Een paar dagen na het aanmeten van de Nachtlenzen zijn deze klaar en kun je ze ophalen bij ons in de winkel. Als je nog nooit lenzen gedragen hebt, zal onze contactlensspecialist/optometrist met je doornemen hoe je de lenzen inzet, uithaalt en schoonmaakt.

Procornea Dreamlite

Overdag geen contactlenzen of bril te hoeven dragen omdat je ogen zich ’s nachts corrigeren. Klinkt ideaal, toch? Met de DreamLite contactlenzen van Procornea wordt tijdens het slapen de oogfout gecorrigeerd, zodat je wakker wordt met perfect zicht. Zo geniet je van optimaal zicht tijdens het werken, lezen, sporten of een dagje uit. Wil je stoppen met deze nachtlenzen? Geen probleem! Het proces is 100% omkeerbaar, wanneer je stopt is het effect binnen enkele dagen verdwenen.

Nachtlenzen

Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt!