Nu 75% korting op je tweede bril*

Bekijk de actie

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de harde lenzen je ogen. Overdag kun je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last heeft van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Meer weten over nachtlenzen? Lees hieronder verder of informeer bij één van de vestigingen bij jou in de buurt.

Nachtlenzen

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

  • Mensen met droge of gevoelige ogen
  • Mensen die veel lezen of computeren
  • Mensen die last hebben ven stofjes achter hun lenzen of in een ruimte met airco werken
  • Actieve mensen, sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten
  • Mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan
  • Mensen die last hebben van hooikoorts
  • Tieners

Nachtlenzen aanmeten

Voordat je Nachtlenzen kunt gaan dragen, beoordeelt een contactlensspecialist/optometrist van ons of jouw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen. Helaas zijn Nachtlenzen niet voor iedereen geschikt. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00. Laat daarom altijd door een contactlensspecialist/optometrist beoordelen of Nachtlenzen ook geschikt zijn voor jouw ogen.

Voor het aanmeten van Nachtlenzen maken wij met behulp van een topograaf een plaatje van je ogen. Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder wordt je sterkte opgemeten. Met deze gegevens worden Nachtlenzen gemaakt die precies op maat gemaakt zijn voor jouw ogen en de correctie die je nodig hebt.

Een paar dagen na het aanmeten van de Nachtlenzen zijn deze klaar en kun je ze ophalen bij ons in de winkel. Als je nog nooit lenzen gedragen hebt, zal onze contactlensspecialist/optometrist met je doornemen hoe je de lenzen inzet, uithaalt en schoonmaakt.

Nachtlenzen

Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt!

Hoe nachtlenzen werken

Nachtlenzen zet je in voordat je naar bed gaat. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Nachtlenzen raken eigenlijk niet je oog, maar drijven op je traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm ervoor dat de voorkant van je hoornvlies ietsje platter wordt. Daar voel je helemaal niets van. De volgende ochtend haal je ongeveer een kwartiertje na het opstaan je lenzen uit en kun je één tot twee dagen scherp zien.

Zoek je een alternatief voor een laserbehandeling?

Veel mensen vinden een laserbehandeling eng. Bovendien is zo’n ingreep niet geheel zonder risico. Nachtlenzen zijn een stuk eenvoudiger en veiliger, daarom ook een prima alternatief voor een laserbehandeling. Gerustellende te weten dat alle behandelingen volledig onder de eindverantwoordelijkheid van een optometrist plaatsvinden.

Nachtlenzen inzetten

Nachtlenzen uitnemen

Video nachtlenzen