Contactlenzen

Door de veelheid aan mogelijkheden ziet u door de bomen al snel het bos niet meer. Belangrijk is dat u voor uw ogen altijd de beste lenzen kiest. Bij Oogwereld werken hoogopgeleide en deskundige contactlensspecialisten die u hulp en advies bieden bij het maken van de juiste keuze.

   Maak een afspraak 

Optometrie

Diverse voordelen contactlensdrager

Dankzij de professionele zorg van de betere zelfstandige opticiens als Oogwereld, heeft Nederland zich ontwikkeld tot een contactlenzen land bij uitstek. Vrijwel nergens ter wereld vind je zo veel tevreden contactlensdragers als hier. Als Oogwereld willen we dat natuurlijk graag zo houden. Om het voor u extra aantrekkelijk te maken hebben we diverse voordelen voor u als contactlensdrager.

  • Er worden steeds betere materialen ontwikkeld,
  • waardoor de zuurstof voorziening van het oog tijdens het dragen optimaal blijft.
  • Dat is essentieel om de ogen gezond te houden.


Om diezelfde reden is het zeer belangrijk dat contactlensdragers hun ogen regelmatig laten controleren door de contactlensspecialist. Dankzij alle actuele ontwikkelingen geldt dat bijna iedereen die dat wil, jong of oud, nu contactlenzen kan dragen. Wil je het zeker weten of wil je meer informatie, maak dan gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze contactlensspecialisten. Aan zachte lenzen hoeft u bijna niet te wennen. Ze zitten meteen heel comfortabel. Sommige oogfouten kunnen echter niet zo goed worden gecorrigeerd, maar als het wel kan dan kunt u samen met onze contactlensspecialist de keuze maken: zacht of vormvast.

Zachte lenzen zijn over het algemeen wat groter dan vormvaste en bewegen iets minder op het oog. Daardoor kan er ook geen stof onder komen, wat met vormvaste lenzen een enkele keer wel eens gebeurt.

Mede hierom zijn zachte lenzen bij uitstek geschikt om te dragen bij sporten. Zelfs bij contactsporten kunnen zachte lenzen zonder problemen worden gedragen.

Contactlenzen

Oogwereld houdt de ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen scherp in de gaten.