Oordoppen/Gehoor-
bescherming

Oordoppen is een veelgebruikte naam voor allerlei soorten gehoorbescherming. Wij bieden gehoorbescherming voor iedereen in elke situatie. Niemand wil blijvende gehoorschade, suizende oren, een pieptoon of tijdelijke slechthorendheid oplopen als je juist aan het genieten bent van je passie als motorrijden, muziek, motorrijden, jagen, enz. Ook voor het dempen van externe geluiden tijdens het reizen, slapen of bescherming van je oren tijdens het zwemmen, bieden we een oplossing.

Diverse soorten oordoppen voor gehoorbescherming in verschillende situaties zoals motorrijden, muziek, jagen, reizen, slapen, en zwemmen.

t  

 

Er zijn verschillende soorten oordoppen, elk ontworpen voor specifieke situaties en behoeften. Laat je hierin adviseren door de audicien.

  • Op maat gemaakte gehoorbescherming

Oordoppen op maat, otoplastieken, maatwerk gehoorbescherming, het zijn allemaal namen voor op maat gemaakte oordoppen. Gehoorbeschermers op maat kenmerken zich door een perfecte pasvorm en de uitgebreide keuzes aan filters, kleuren en materiaal. 

Kies je voor op maat gemaakte gehoorbescherming via Oogwereld, dan kies je voor oordoppen van hoge kwaliteit die comfortabel in je oor zitten, lang meegaan en altijd volledig afdekken.

Op maat gemaakte oordoppen zijn er voor muziek, motor, slapen, stilte/concentratie, reizen, water en professionals. 

  • Herbruikbare of universele (uni-fit) gehoorbescherming

Maak je incidenteel gebruik van je oordoppen, zijn de verschillende soorten universele, herbruikbare oordoppen een goede keuze. Het advies is wel dat als je vaker gehoorbescherming moet gebruiken en je de allerbeste pasvorm wilt, om op maat gemaakte oordoppen te kiezen. 

De universele oordoppen hebben ieder hun eigen filter, afgestemd op het gebruikersdoel. Te verkrijgen als universele gehoorbescherming voor muziek, motor, slapen, stilte/concentratie, reizen, water, professionals en kinderen.

  • Gehoorbescherming in combinatie met communicatie

In veel beroepen is communicatie belangrijk en in veel ook handig als je met iemand anders motorrijdt bijvoorbeeld. We bieden een oplossing waarbij je goed kan communiceren en ook goed beschermd bent tegen hard geluid. 

Oordoppen voor communicatie is op maat gemaakt te verkrijgen voor portofoon, microfoon of bluetooth. 

  • Materialen maatwerk oordoppen 

Bij de meeste op maat gemaakte producten kun je kiezen tussen acrylaat en siliconen materiaal. 

Harde otoplastieken

Acrylaat is hard materiaal en daardoor goed te reinigen, makkelijk in het oor te plaatsen en prettig te dragen in warme omstandigheden. De harde maatwerk oordopjes worden aangeraden in de voedingsmiddelenindustrie en in bedrijven waar met olieproducten wordt gewerkt.

Voordelen van acrylaat gehoorbeschermers: langere levensduur, hygiënischer en makkelijker schoon te maken, betere afdichting en voelt koeler aan als je in de hitte werkt.

Zachte otoplastieken

Siliconen is zacht en speciaal gemaakt om zo min mogelijk last te ondervinden van het occlusie effect. Dit is het effect dat afsluiting van de gehoorgang de eigen stem dof doet klinkeny. Daarom worden siliconen veelal gebruikt door muziekartiesten en orkestleden. De siliconen gehoorbeschermers zijn ook goed geschikt voor motorrijders, deze zitten comfortabel onder de motorhelm.

Voordeel van siliconen gehoorbeschermers: meer kleuropties, vlakke filters kunnen eenvoudiger uit de gehoorbescherming gehaald worden voor het reinigen van de gehoorbeschermer en met siliconen oordoppen hoef je minder lang te wennen aan de oordoppen.