CBR-keuring

Als uw rijbewijs verloopt wilt u deze natuurlijk tijdig verlengen. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen dient u lichamelijk en mentaal gezond genoeg te zijn. Afhankelijk van uw soort rijbewijs, situatie of leeftijd kan het CBR bepalen dat een oogkeuring door een oogarts noodzakelijk is. In het ziekenhuis kan de wachttijd voor zo’n keuring oplopen tot wel 30 weken. Door de samenwerking tussen de optometristen van het Oogzorgcentrum en oogartsen en het CBR is wachten niet meer nodig.

Samenwerking tussen optometristen en oogartsen vermindert wachttijden voor CBR-keuringen.

 

Afspraak maken

Bel ons voor een afspraak voor een CBR-keuring. Uw ogen worden gecontroleerd door onze optometrist, let op tijdens dit onderzoek wordt u gedruppeld.

Wat moet u meenemen?

Neem op de dag van afspraak alle papieren van het CBR mee naar uw afspraak. De optometrist onderzoekt uw ogen en stuurt vervolgens alle gegevens veilig naar onze oogarts.

Hoe verder?

Binnen 2 werkdagen na uw bezoek aan de optometrist voert de oogarts de keuring uit en wordt er advies uitgebracht aan het CBR. Daar wordt uiteindelijk ook besloten of u voor verlenging in aanmerking komt. Het CBR koppelt de uitslag ook zelf aan u terug.

Druppels tijdens het onderzoek

Tijdens dit onderzoek wordt er gebruik gemaakt van druppels, waardoor u een vergrote pupil krijgt, dit vergemakkelijkt het onderzoek. U mag nadat er gedruppeld is een half uur niet in de ogen wrijven en geen contactlenzen dragen. Vanwege de druppels bent u lichtgevoeliger en raden wij u aan om een zonnebril mee te nemen. Komt u met de auto dan is het verstandiger dat u iemand meeneemt om te rijden, dit vanwege het verminderde zicht. Mocht uit het onderzoek blijken dat nader onderzoek of overleg met uw huisarts en/of oogarts gewenst is, zullen wij daarvoor zorgen.