Ontdek onze exclusieve zomerdeals

Bekijk actie 

Het belang van Uv-bescherming

Onze ogen zijn kostbaar en gevoelig voor schade door Uv-straling. Bij Oogwereld begrijpen we dit belang en bieden we hoogwaardige zonnebrillen met optimale Uv-bescherming om je ogen te beschermen tegen UVA- en UVB-straling.

Lees verder om meer te weten over het belang van Uv-bescherming of kom langs bij één van onze winkels.

Hoogwaardige zonnebril beschermt tegen Uv-straling bij Oogwereld

De onzichtbare dreiging van Uv-straling
Uv-straling is een vorm van elektromagnetische straling die afkomstig is van de zon. Het is verdeeld in drie categorieën: UVA, UVB en UVC. Hoewel de atmosfeer de meeste UVC-stralen tegenhoudt, bereiken UVA- en UVB-stralen wel het aardoppervlak en vormen ze een stille, onzichtbare dreiging voor onze ogen. We worden er vaak aan herinnerd om onze huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van Uv-straling, maar we moeten ook niet vergeten dat onze ogen even kwetsbaar zijn voor deze straling.

Impact op de ogen
Langdurige blootstelling aan Uv-straling kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van onze ogen. Een van de meest voorkomende aandoeningen als gevolg van overmatige blootstelling is cataract, een vertroebeling van de ooglens die het zicht vermindert. Daarnaast kan uV-straling ook bijdragen aan de ontwikkeling van andere oogziekten, zoals maculadegeneratie en fotokeratitis, ook wel bekend als 'zonnebrand voor de ogen'. Dit zijn pijnlijke aandoeningen die het gezichtsvermogen aanzienlijk kunnen beïnvloeden en zelfs permanent schade kunnen veroorzaken.

Kinderogen zijn extra kwetsbaar
De ogen van kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor schade door Uv-straling. De ooglens van kinderen laat meer Uv-straling door dan die van volwassenen, waardoor hun ogen extra gevoelig zijn voor schade. Blootstelling op jonge leeftijd kan op latere leeftijd leiden tot vroegtijdige ontwikkeling van oogziekten. Het is daarom van groot belang om kinderen van jongs af aan te leren hun ogen te beschermen tegen de zon.

Bescherm je ogen tegen de zon
Bij Oogwereld begrijpen we het belang van het beschermen van je ogen tegen Uv-straling. Daarom bieden we een breed scala aan hoogwaardige zonnebrillen die speciaal zijn ontworpen om je ogen te beschermen tegen schadelijke stralen.

Daarnaast werken we samen met toonaangevende fabrikanten die geavanceerde technologieën en materialen gebruiken om ervoor te zorgen dat onze zonnebrillen niet alleen beschermen tegen Uv-straling, maar ook optimaal comfort en een helder zicht bieden. Onze deskundige opticiens staan altijd klaar om je te adviseren bij het kiezen van de perfecte zonnebril die past bij je stijl, behoeften en budget.

Vind winkel

Maak afspraak