Goede voornemens: gezonde ogen in 2024

Een nieuw jaar is aangebroken! Januari is dé maand van de goede voornemens, vaak gerelateerd aan afvallen of het naleven van een gezondere leefstijl. Maar hoe zit het eigenlijk met de gezondheid van je ogen?
Maar weinig mensen hebben goede voornemens die te maken hebben met hun ogen. Eigenlijk best vreemd; de gezondheid van je ogen is namelijk enorm belangrijk. 

Wij geven je tips waarmee je zorgt dat jouw ogen in optimale gezondheid blijven in het nieuwe jaar. Meer weten over de gezondheid van je ogen? Informeer bij één van de winkels bij jou in de buurt. Onze meesters voor het oog staan voor je klaar.

Optimale ooggezondheid in 2024: Ontdek onze tips voor gezonde ogen!

Hanteer de 20-20-2 regel

Nooit eerder maakten we zo veel gebruik van beeldschermen als nu. We scrollen, liken en swipen heel wat af, wat de hele dag doorgaat. Misschien denk je dat je ogen hieraan gewend zijn geraakt, maar in werkelijkheid hebben ze het er maar zwaar mee! Ondanks dat je tegenwoordig niet onder beeldschermgebruik uitkomt, kun je er in het nieuwe jaar wel voor zorgen dat je ogen hierdoor minder belast raken.

Hiervoor kun je een eenvoudige regel toepassen, namelijk de 20-20-2 regel. Dit houdt in: na 20 minuten op een beeldscherm kijken, 20 seconden in de verte kijken én minimaal 2 uur per dag buiten besteden. Zo zorg je ervoor dat je, ondanks dat je dagelijks gebruik maakt van een beeldscherm, je ogen minder belast. Naast het hanteren van deze regel start jij het nieuwe jaar verantwoord door een multimedia bril aan te schaffen. Met een multimediabril hoeven je ogen zich minder in te spannen en zijn geïrriteerde ogen verleden tijd.

Laat je ogen regelmatig checken

Of je nu verminderd zicht ervaart of niet, in het nieuwe jaar kan een regelmatige oogmeting erg zinvol zijn. Zo gaan onze ogen langzaam achteruit, waardoor je soms niet doorhebt dat je sterkte is veranderd. Mensen lopen vaak jarenlang rond met de verkeerde sterkte, wat kan zorgen voor klachten, zoals verminderd zicht en hoofdpijn. Deze klachten kunnen eenvoudig verholpen worden wanneer je gebruik maakt van een bril of contactlenzen met de juiste sterkte. Plan dus vast voor het nieuwe jaar een oogmeting in, dat houdt jou én je ogen scherp!

Gooi je oude oog make-up weg

Net zoals voedsel heeft make-up een houdbaarheidsdatum. Deze datum geeft aan wanneer de kwaliteit van de make-up achteruitgaat en tot wanneer de make-up dus gebruikt kan worden. Echter, veel mensen vergeten hun oog make-up tijdig te vervangen. Doordat deze make-up na een tijdje vol bacteriën zit, kan dit zorgen voor irritaties en zelfs infecties aan de ogen. Een nieuw jaar is dan ook de perfecte gelegenheid om je oog make-up te vervangen.

Kies voor een kijkoplossing die aansluit op jouw leefstijl

Zit je veel in de auto, sport of lees je veel? Kies in het nieuwe jaar dan voor een kijkoplossing die perfect past bij jouw dagelijkse bezigheden. Vaak maken mensen namelijk gebruik van één en dezelfde bril. Een prima allrounder, maar tijdens het autorijden, sporten of lezen is een andere kijkoplossing vaak een goede uitkomst.

Denk aan een bril met gepolariseerde glazen, die hinderlijke schitteringen tijdens het autorijden verminderen. Of wat dacht je van daglenzen voor tijdens het sporten, of een leesbril tijdens het lezen van je favoriete boek? Zo presteer of geniet je in het nieuwe jaar optimaal, met behulp van een passende kijkoplossing.

Hopelijk ben jij ook van plan om de gezondheid van je ogen op peil te houden in 2024. Heb je nog vragen over de gezondheid van je ogen? Onze meesters voor het oog beantwoorden ze graag voor je.

Multimediabril: verlichting voor vermoeide ogen met de 20-20-2 regel