Hooroplossingen

Zet je de radio ongemerkt harder of vraag je regelmatig of mensen zich kunnen herhalen? Mogelijk heb je dan last van gehoorverlies en kan een hooroplossing een uitkomst bieden.

Bij diverse Oogwereld winkels bieden wij hoorzorg aan. Hier geven onze audiciens je deskundig advies en inventariseren zij samen jouw persoonlijke wensen en behoeften. Hierbij zoeken zij samen met jou de meest passende hooroplossing.

Hieronder lees je meer over verschillende hooroplossingen. 

Deskundig advies en persoonlijke hooroplossingen bij Oogwereld winkels

vrije keuze hoortoestellen

Bij Oogwereld vinden we het belangrijk dat je vrije keuze hebt in welk hoortoestel je wil dragen, wat bij zorgverzekeraars niet altijd mogelijk is. Het voordeel van vrije keuze hoortoestellen is dat je zelf bepaalt welk merk en type hoortoestel je draagt. De audiciens bij Oogwereld geven je een deskundig advies en inventariseren samen met jou wat je wensen zijn. Hierbij zoeken wij de voor jou meest passende hooroplossing.

zorgverzekeringshoortoestellen

Onder bepaalde voorwaarden kunnen de zorgverzekeraars (een gedeelte) van je hoortoestel vergoeden. Oogwereld levert een ruim aanbod aan hoortoestellen die (deels) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Omdat per persoon de situatie en wensen verschillen is het belangrijk om je hierover door ons te laten informeren. Wij nemen graag de tijd voor je om de mogelijkheden te bespreken. 

gehoorbescherming

Goede bescherming van je oren is essentieel. Daarom bieden wij gehoorbescherming, zoals oordoppen, voor diverse situaties. Denk aan werken in een lawaaierige omgeving, muziek en festivals, motorrijden en vliegen. 

gehoorbescherming op maat
Voor mensen die zich vaak in een lawaaierige omgeving bevinden is gehoorbescherming op maat, ook wel otoplastiek genoemd, een ideale beschermer. Deze gehoorbescherming kenmerkt zich door draagcomfort en selectieve demping d.m.v. speciale filters. 

tv versterking

Wanneer je het geluid van de televisie graag wat harder wilt hebben, maar nog geen hoortoestel nodig hebt, kan tv versterking een goede oplossing zijn. Wij bieden o.a. koptelefoons en kinbeugels, welke door sommige zorgverzekeraars vergoed worden. 

solo-apparatuur

Een speciaal soort hoorhulpmiddel is solo-apparatuur. Solo-apparatuur brengt de bron van de spraak dichterbij, wat ervoor zorgt dat je met je gehoortoestel in gezelschap meer kunt verstaan.  De apparatuur bestaat uit een zender en ontvanger. De zender kun je vlakbij de spreker plaatsen. De ontvanger sluit je op het hoortoestel aan. Solo-apparatuur hoeft zeker niet opvallend te zijn; zo bestaat er solo-apparatuur die de vorm van een pen heeft, makkelijk mee te nemen en onopvallend. 

slaapdoppen

Een goede nachtrust is van essentieel belang. Maar wat doe je als je niet kunt slapen door allerlei geluiden om je heen? Op maat gemaakte slaapdoppen kunnen dan een uitkomst zijn. Zo zitten ze prettig en zijn ze aan te passen naar jouw persoonlijke wensen. 

zwemdoppen

Bij gevoelige gehoorgangen is het belangrijk om je oren af te sluiten van water, wat mogelijk is met zwemdoppen. Zwemdoppen houden niet alleen water, maar ook bacteriën en chloor uit je oren. 

wek- en waarschuwingssystemen

Met een wek- en waarschuwingssysteem mis je nooit meer een belangrijk signaal of alarm. Wij kunnen je adviseren over de oplossing die het beste bij jou past. 

Hoorzorg Garantplan

Hoortoestellen zijn zowel klein als waardevol en worden altijd met je meegedragen. Het risico van beschadiging, diefstal of verlies is daarom groot. Het Hoorzorg Garantplan is speciaal ontwikkeld voor jouw hoortoestel(len).