de voordelen van contactlenzen

Heb je een bril of contactlenzen nodig, maar weet je nog niet wat je gaat kiezen? Wij vertellen je waarom lenzen altijd het overwegen waard zijn. De voordelen van contactlenzen op een rij:

de voordelen van contactlenzen

Geen ‘brillengezicht’

Sommigen zeggen van zichzelf dat ze geen ‘brillengezicht’ hebben. Voor hen zijn contactlenzen ideaal, want deze zijn praktisch onzichtbaar. Ze veranderen niets aan je uitstraling. Overigens vinden wij dat iedereen met het juiste montuur een brillengezicht heeft. Daag onze stijlexperts dus zeker eens uit!

Geen beslagen brillenglazen

Temperatuurverschillen, mondkapjes, mokken met hete drank… brildragers weten al precies waar we het over hebben: je brillenglazen veranderen in matglas doordat ze beslaan. Ook vette vingers en viezigheid zorgen ervoor dat je je brillenglazen regelmatig moet poetsen om scherp te blijven zien. Daar heb je bij lenzen geen last van!

Ze zijn heel geschikt voor sporten

Sporten met een bril is niet ideaal. Door het zweet kan een montuur van je neus afglijden en door de warmte kunnen de brillenglazen beslaan (tip: met onze sportbrillen heb je hier minder last van). En als je montuur een tik krijgt van een bal of tegenstander, kan het beschadigen. Met contactlenzen heb je meer bewegingsvrijheid tijdens het sporten. Enige uitzondering: zwemmen.

Nachtlenzen

 Overdag geen bril, geen lenzen en toch scherp zien? Dat kan dankzij Nachtlenzen. Deze speciale vormstabiele (harde) contactlenzen corrigeren de vorm van je ogen tijdens je slaap, waardoor je overdag scherp kunt zien zonder hulpmiddel. Helaas zijn ze niet bij elke sterkte mogelijk. We vertellen je graag of het iets voor jou is. 

Heel veel mogelijkheden

Qua contactlenzen is er veel meer mogelijk dan je denkt. Bij Oogwereld hebben we de expertise in huis om lenzen perfect op maat te maken voor jouw ogen, waardoor ook speciale lenzen, harde contactlenzen en bijvoorbeeld Nachtlenzen mogelijk zijn.


Overweeg jij ook om te kiezen voor lenzen? Wij heten je van harte welkom in één van onze vestigingen.

vind jouw vestiging

Maak een afspraak