lichtgevoelige ogen? kies een lichtgevoelige bril!

Knijp je voortdurend met je ogen, ook als je niet van buiten naar binnen stapt of andersom? Is je gewone bril met transparante glazen vaak te licht en je zonnebril te donker? Misschien ben je lichtgevoelig. Kies in zo’n geval voor een bril die net zo lichtgevoelig is als jij! Meekleurende brillenglazen passen zich aan aan de hoeveelheid licht. Daardoor heb jij altijd optimaal zicht, zonder van (zonne)bril te wisselen.

Meekleurende brillenglazen passen zich aan aan de hoeveelheid licht, perfect voor lichtgevoelige ogen!

Lichtgevoelige glazen

Lichtgevoelige glazen noem je ook wel meekleurende glazen. Lichtgevoelige glazen zijn brillenglazen die snel en op natuurlijk wijze verkleuren van transparant naar net zo donker als een zonnebril. Nog mooier is dat de nieuwste meekleurende hd-glazen dat ook nog eens heel snel doen, zelfs binnen bij fel licht of blauw tl-licht. Je ogen hebben daardoor altijd het perfecte licht om comfortabel te kunnen kijken. Heel fijn als de zon steeds achter de wolken vandaan komt, of in andere situaties waarin de lichtomstandigheden wisselen

Prettig op de weg

Bij zonnig weer is het heerlijk om met een zonnebril achter het stuur te zitten. Is het wisselvalliger? Dan ben je de hele tijd bezig je zonnebril op of af te zetten. Ook tunnels en zonnebrillen zijn geen goede combinatie. Daarom zijn lichtgevoelige glazen heel fijn als je vaak in de auto zit. De glazen kleuren ook in de auto van transparant naar donker. Zo kun jij je ogen altijd comfortabel op de weg houden.

Hoe werken lichtgevoelige glazen?

Het geheim achter dit innovatieve brillenglas zijn zogenaamde fototrope moleculen. Deze cellen veranderen onder invloed van licht, in dit geval dus van transparant naar donker. Dat doen ze continu. Daardoor zorgen ze er steeds voor dat de optimale hoeveelheid licht je ogen bereikt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Het donkerder kleuren gaat iets sneller dan het terugkleuren, maar daar heb je in de praktijk geen last van. De techniek is tegenwoordig al zo goed, dat je niet bang hoeft te zijn voor een permanente, lelijke “gloed” die de glazen vroeger weleens kregen.

Hd-glazen

Bij Oogwereld werken we met hd-glazen voor hd-zicht. Daarom stemmen we de brillenglazen op jou persoonlijk af door extra metingen met geavanceerde apparatuur. Daardoor heb je:

  • haarscherp beeld naar alle kanten
  • meer contrast
  • meer zicht in het donker
  • 60% minder verstoring in je beeld bij het kijken op smartphone of tablet
  • meer bescherming tegen blauw licht

Ben je lichtgevoelig?

Dan zijn lichtgevoelige hd-glazen iets voor jou. We werken met de hoogwaardige Transitions Signature GEN 8 glazen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren. Wij geven je graag advies over de mogelijkheden die het best bij jou passen. Wil je meteen je ogen laten meten, maak dan nu online een afspraak.