Zonneglazen op sterkte of daglenzen cadeau* 

Bekijk de actie

contactlenzen

Door de veelheid aan mogelijkheden ziet u door de bomen al snel het bos niet meer. Belangrijk is dat u voor uw ogen altijd de beste lenzen kiest. Bij Oogwereld werken hoogopgeleide en deskundige contactlensspecialisten die u hulp en advies bieden bij het maken van de juiste keuze.

Contactlenzen

Diverse voordelen contactlensdrager

Dankzij de professionele zorg van de betere zelfstandige opticiens als Oogwereld, heeft Nederland zich ontwikkeld tot een contactlenzen land bij uitstek. Vrijwel nergens ter wereld vind je zo veel tevreden contactlensdragers als hier. Als Oogwereld willen we dat natuurlijk graag zo houden. Om het voor u extra aantrekkelijk te maken hebben we diverse voordelen voor u als contactlensdrager.

  • Er worden steeds betere materialen ontwikkeld,
  • waardoor de zuurstof voorziening van het oog tijdens het dragen optimaal blijft.
  • Dat is essentieel om de ogen gezond te houden.

Om diezelfde reden is het zeer belangrijk dat contactlensdragers hun ogen regelmatig laten controleren door de contactlensspecialist. Dankzij alle actuele ontwikkelingen geldt dat bijna iedereen die dat wil, jong of oud, nu contactlenzen kan dragen. Wil je het zeker weten of wil je meer informatie, maak dan gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze contactlensspecialisten. Aan zachte lenzen hoeft u bijna niet te wennen. Ze zitten meteen heel comfortabel. Sommige oogfouten kunnen echter niet zo goed worden gecorrigeerd, maar als het wel kan dan kunt u samen met onze contactlensspecialist de keuze maken: zacht of vormvast.

Zachte lenzen zijn over het algemeen wat groter dan vormvaste en bewegen iets minder op het oog. Daardoor kan er ook geen stof onder komen, wat met vormvaste lenzen een enkele keer wel eens gebeurt.

Mede hierom zijn zachte lenzen bij uitstek geschikt om te dragen bij sporten. Zelfs bij contactsporten kunnen zachte lenzen zonder problemen worden gedragen.

Oogwereld houdt de ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen scherp in de gaten.

Multifocale zachte lenzen, dé oplossing voor dichtbij en veraf.

Als u boven de 40 bent, kunt u moeite krijgen met het zien op korte afstand. Je kijkt TV of bladert in de krant en uw ogen worden vermoeid. Multifocale zachte lenzen zijn hiervoor een perfecte oplossing. Met uiterste precisie wordt er een traploze multifocale zone gecreëerd, zodat de lens meerdere sterktes krijgt. Of u nu in de auto zit of achter uw computer, u blijft op elke afstand alles goed zien.

Het onderhoud van zachte lenzen moet heel nauwkeurig gebeuren. De meest gebruikte zachte lenzen worden relatief snel vervangen om vervuiling tegen te gaan. De meeste zachte lenzen worden elke maand door een paar nieuwe vervangen. Er zijn ook soorten die een paar maanden mee gaan, maar andere typen moeten elke twee weken of zelfs elke dag vervangen worden. Dat is afhankelijk van het soort lenzen dat geschikt voor u is en waar u samen met onze contactlensspecialist voor kiest.

Met torische lenzen kan je astigmatisme uitstekend corrigeren.

Niet alle ogen zijn precies rond. Soms hebben ze een afwijking in de vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Daardoor zijn de krommingen van het oog niet gelijk en wordt het beeld niet precies op uw netvlies afgebeeld. Dit verschijnsel noemen we astigmatisme. Een dergelijke oogafwijking kan u tegenwoordig uitstekend corrigeren met cilindrische of torische lenzen. Nadat onze contactlensspecialist een aantal tests heeft gedaan, worden er speciaal voor uw ogen zogenoemde torische vormvaste contactlenzen gemaakt die twee sterktes combineren. En daarmee krijgt u weer een scherper beeld op uw netvlies. Gewone vormvaste lenzen hebben als voordeel dat ze van zichzelf al een kleine graad van astigmatisme corrigeren. In dat geval heb je dus geen speciale torische lenzen nodig.

Er is een duidelijk verschil in torische vormvaste en torische zachte lenzen.

Torische zachte lenzen hebben een verdikking (of een andere soort van stabilisatie) waardoor de lens stabiel op het oog moet blijven zitten. Echter als de torische zachte lens verdraait, dan wordt de scherpte minder. Torische vormvaste lenzen daarentegen hebben twee verschillende krommingen. Hierdoor stabiliseren ze direct op het oog en zijn ze minder afhankelijk van verdraaiing van de lens. Met torische vormvaste lenzen blijft u dus altijd scherp zien. Uit de oogmeting van onze contactlensspecialist zal blijken of uw ogen (welk soort) torische lenzen nodig hebben.

Geruststellend te weten dat alle oogcontroles volledig onder de eindverantwoordelijkheid van een optometrist plaatsvinden .