Meesterlijk voordeel - tot 50% korting op alle zonnebrillen*

Bekijk de actie

multimedia bril

Tegenwoordig kijken we dagelijks langdurig naar een smartphone, computer of tablet. Steeds meer mensen ervaren de voor- en nadelen van de technologische ontwikkelingen die we voorhanden hebben. Echter, door langdurig gebruik van verschillende beeldschermen kun je sneller last hebben van vermoeide en droge ogen of soms zelfs van nek- en schouderklachten. Dan is een specifieke bril voor multimedia gebruik iets voor jou. Want ontspannen kijken is belangrijker dan je denkt.

Meer weten over multimediabrillen? Lees verder of informeer bij één van de vestigingen bij jou in de buurt.

Multimedia bril

Wil je digitaal verbonden zijn én ontspannen kijken? Dan adviseren we je graag welke brillenglazen als multimedia bril een ideale aanvulling op jouw dagelijkse bril zijn.

Een multimedia bril als tweede bril is verkrijgbaar vanaf € 298,-!

Multimedia bril

Eigenlijk is het woord computerbril of beeldschermbril veel te beperkt. Want er kan zich zoveel meer afspelen binnen een bereik van twee meter. Zo kunnen ook muzikanten, schilders, kunstenaars en koks bijzonder veel gemak hebben van een ‘computerbril’. We gebruiken dan ook liever de term multimedia bril.

De kosten van een computer- of multimedia bril kunnen nogal uiteenlopen. Dat heeft vooral te maken met het type glas, de kwaliteit ervan en de afstanden die de glazen moeten overbruggen. Of (een deel van) de kosten van een multimedia- of computerbril vergoed worden, verschilt per zorgverzekeraar en het pakket dat je hebt afgesloten. Het is altijd raadzaam je polisvoorwaarden erop na te slaan. Wij kunnen in de winkel ook de hoogte van je vergoeding uitrekenen. Daarnaast bestaat de kans dat je werkgever (een deel van) de kosten voor zijn rekening neemt. In sommige gevallen is je werkgever zelfs verplicht om een beeldschermbril beschikbaar te stellen. Bijvoorbeeld voor werknemers die kampen met ouderdomsverziendheid en het grootste deel van hun werk achter een beeldscherm doen.

Informeer bij je werkgever of deze een multimedia bril vergoedt

Een multimedia bril is vaak een noodzaak geworden omwille van het werk en niet om privé-redenen. Daarom is het zo dat een multimedia bril vergoed kan worden door de werkgever. De ARBO-wet heeft geregeld dat je, als je veel achter een computer werkt, recht hebt op een oogonderzoek en in bepaalde gevallen ook op een multimedia bril.

Twijfel je aan de conditie van je ogen, maak dan een afspraak met Oogwereld voor een oogonderzoek.

Niet meer weg te denken

Een computer- of multimediabril is niet meer weg te denken. Op het werk en thuis kijken mensen soms urenlang naar een beeldscherm en dat vormt een behoorlijke belasting voor de ogen. Sommige mensen proberen dit te compenseren door een andere lichaamshouding aan te nemen, maar dat kan weer leiden tot pijn in je rug, nek en/of schouders. Helaas helpt een gewone leesbril niet, omdat de afstand van je ogen tot het beeldscherm veel groter is. Een multimedia bril wordt daar precies op aangemeten.

Een computer- of multimediabril kan helpen bij:

  • Vermoeide of geïrriteerde ogen
  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen
  • Nekklachten

De voordelen

Helder en scherp zicht op elke afstand tot 2 meter, zonder dat je ogen zich daarvoor erg hoeven in te spannen. Klachten als geirriteerde ogen zijn daarmee verleden tijd. Het concentratievermogen neemt toe. Een breed gezichtsveld op beeldscherm en toetsenbord in een natuurlijke hoofdhouding. Dit verkleint de kans op ergonomische klachten, zoals rug- en nekpijn en verkrampte schouders. Het sterkteverschil van een computerbril verloopt zeer geleidelijk. Dat geeft een heel rustig beeld met minimale vertekening.