Meesterdeal Weken
Tot 70% korting op alle monturen tijdens de Meesterdeal Weken

Zonnebrillen trends

Wat is er verleidelijker om goed te kunnen zien en gezien te worden met een hippe zonnebril? Nieuw seizoen, nieuwe zonnebril. Want ondanks dat we zonnebrillen het hele jaar door dragen, verslijten we ze het meest in de lente en in de zomer. Daarom kunnen we best een nieuw paar gebruiken, of twee.. We belichten enkele trends die je op de catwalk ziet. Trends die inspireren en uitdagen om je persoonlijkheid te onderstrepen.

Benieuwd naar actuele zonnebriltrends? Lees hieronder verder of informeer bij één van de vestigingen bij jou in de buurt.

vind jouw vestiging

trends zonnebrillen

Het nieuwe vierkant

Dankzij de populariteit van de vierkante zonnebrillen zijn de zeshoekige Hexagonal zonnebrillen een nieuwe trend in 2021. Typerend voor deze zonnebrillen zijn de fantasierijke, veelhoekige monturen. Geïnspireerd op de combinatie tussen een ronde en vierkante zonnebril is uiteindelijk de Hexagonal zonnebril ontstaan.

Ovaal verslaat rond

De jaren 90 zullen helemaal terug komen in de vormen van de zonnebrillen trends. De super smalle designs met ovale glazen doen denken aan tientallen jaren terug en blazen het verleden een nieuw leven in. Het voordeel van deze zonnebrillen trend is dat de ovale zonnebrillen niet alleen goed staan bij een ronde gezichtsvorm, maar ook juist bij een recht of hoekig gezicht.

Cat-eye

De Cat-Eye zonnebrillen gaan weer een hit worden onder de zonnebrillen trends van 2021. Ze blijven hun charmes houden, ontzettend sexy en vrouwelijk. In smalle monturen, brede monturen, in felle kleuren, met een printje of gewoon simpel in zwart of bruin. Daarnaast zijn de Cat Eye zonnebrillen erg tijdloos en stralen ze kracht uit. Je kan er dus nog een aantal jaar mee door, mocht je je bril natuurlijk niet kwijt raken. Wat ook nog een voordeel is dat ze bijna bij elke gezichtsvorm passen.

Never too oversized

The bigger the better zeggen ze wel eens. Dit is niet altijd het geval, maar als het op de zonnebrillen trends van 2021 aankomt is dat wel het geval. We zagen dit in 2020 ook al steeds meer terug komen, maar in de zomer van 2021 zullen de oversized zonnebrillen niet weg te denken zijn. Dus een ding is zeker, de oversized zonnebrillen zijn dit jaar niet te missen.

De bold aviator

De pilotenbril ken je vast al wel, want deze bril is eigenlijk nooit uit de mode. Toch zien we 'm nu weer steeds meer, maar dan met een twist. Denk aan gekleurde glazen en hoge neusbruggen en met andere vormen dan we gewend zijn. 

Zonnebrillen trends

Als je het allemaal vergelijkt, dan zie je dat de oude stijlen en vormen steeds terug komen, maar dan met eigentijdse eigenschappen.