elegant & luxueus

Chanel

De exclusieve monturen van Chanel zijn een combinatie van high fashion en ultieme luxe, altijd voorzien van authentieke, herkenbare Chanel-details. Ze zijn bijzonder elegant en vrouwelijk van vorm, met een perfecte afwerking die topkwaliteit uitstraalt.

Elegante en luxe Chanel monturen met authentieke Chanel-details

De meest gekende ontwerpen van Chanel zijn het mantelpakje in tweed, de handtas in matelassé en ‘the little black dress’. Die thema’s vinden we ook terug in de brillencollectie. De monturen van Chanel staan voor klasse, elegantie en vrouwelijkheid, en worden vervaardigd uit kwalitatief hoogstaande materialen. Ze zijn speels afgewerkt met strikjes, parels, schakels, tweed, leder of andere versieringen en uiteraard altijd met het bekende dubbele C-logo. Een lust voor het oog, letterlijk en figuurlijk.

Chanel brillencollectie - Klasse, elegantie en vrouwelijkheid met tweed, parels, en het dubbele C-logo.

Geschiedenis van Chanel

Gabrielle ‘Coco’ Chanel werd op 19 augustus 1883 geboren in Saumur, Frankrijk. In 1910 opende ze haar eerste kledingzaak, gevolgd door een hoeden- en accessoirewinkel in 1913. Twee jaar later richtte ze haar eerste couturehuis op in Biarritz. In de jaren ’20 stond Coco Chanel bekend als ‘Koningin van de Mode’. Ze was de bedenker van de Garçonne-look: een comfortabele stijl voor dames in een tijd waarin veel vrouwen nog oncomfortabele korsetten droegen. Maar het was vooral haar ontwerp van ‘la petite robe noire’, een simpel zwart jurkje, dat haar wereldberoemd maakte. Vanaf dan werd het modehuis wereldwijd bekend als producent van haute couture. In mei 1921 bracht ze bovendien haar legendarische parfum Chanel N° 5 uit, tot op heden nog steeds een van de meest verkochte parfums.

Iets meer dan een eeuw later is Chanel uitgegroeid tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende Europese modehuizen, met Karl Lagerfeld als hoofdontwerper. Hij combineert de klasse en eenvoud van Coco Chanel met de huidige trends in de modewereld. De collecties van Chanel worden niet alleen in Parijs door de high society gekocht, maar ook in wereldsteden als Londen, Rome en New York.

In 1999 introduceert Chanel samen met Luxottica een lijn van brillen en zonnebrillen, eveneens gekenmerkt door een luxueuze en hoogwaardige afwerking.

Bekijk ook onze andere topmerken binnen deze stijl