Ontdek onze exclusieve zomerdeals

Bekijk actie 

Kwaliteit & luxe

Cartier

Net zoals de uurwerken en juwelen ademen de brilmonturen van Cartier pure luxe uit. Naast monturen in kunststof of metaal biedt Cartier brillen in geel of wit 24-karaats goud of bezet met briljanten.

Cartier brilmonturen in luxe materialen zoals kunststof, metaal, geel of wit 24-karaats goud, en bezet met briljanten

De details in ieder montuur verwijzen steevast naar de juwelencollectie. Ze zijn gemaakt met de meest hoogwaardige materialen, zoals walsdoublé (een combinatie van edelstaal en goud), maar ook zilver, wit goud, platina tot massief goud. Ze kenmerken zich door een zeer hoog draagcomfort. Cartier-brilmonturen bevinden zich logischerwijs in een hogere prijsklasse, maar je draagt dan ook een bril van de hoogste kwaliteit. Cartier is discrete luxe voor jouw ogen.

Cartier-brilmonturen met hoogwaardige materialen zoals walsdoublé, zilver, wit goud, platina en massief goud, geïnspireerd door de juwelencollectie en bekend om hun hoog draagcomfort.

Geschiedenis van Cartier

Cartier werd opgericht in 1847 door de Franse goudsmid Louis-François Cartier. De wereldwijde bekendheid is echter te danken aan diens kleinzoon Louis Cartier, die in 1904 het eerste echt werkende polshorloge fabriceerde: het model Santos. In dat jaar vroeg luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont immers aan zijn vriend om voor hem een klok te maken waarmee hij tijdens het vliegen de tijd kon zien. Zo ontstond het idee om een polshorloge te maken: een revolutie voor die tijd.

In 1914 gebruikte Cartier voor het eerst de panter, het symbool waar het bedrijf bekend om staat: Hij maakte een horloge die de stippen van de vacht nabootste. In de jaren ’30 vervoegde horloge-ontwerpster Jeanne Toussaint het bedrijf en zij maakte het symbool groot door het op steeds meer objecten af te beelden: poederdozen, sieradendozen enz. De panter symboliseerde de vrouw als object van verlangen.

Vandaag staat Cartier wereldwijd bekend als een van de meest gewaardeerde en gerespecteerde luxegoederen. Het merk produceert sieraden, horloges, parfums, accessoires en brillen, allen vermaard om hun vakmanschap, elegantie en kwaliteit en gedragen door talloze filmsterren en zelfs leden van koningshuizen.

Bekijk ook onze andere topmerken binnen deze stijl