uv-bescherming

We weten dat bij het kopen van een nieuwe zonnebril het belangrijk is om te letten op de beschermingsfactor. Kies idealiter een zonnebril die minstens 99% UVB stralen en minstens 95% UVA stralen blokkeert. Grotere zonnebrillen bedekken je ogen beter en bieden daarom meer bescherming tegen UV stralen. Kleur van de glazen zeggen niets over de bescherming. Hoewel donkere glazen natuurlijk erg cool staan, beschermen ze je ogen niet per se beter dan lichtere glazen. En wil je hinderlijke schittering blokkeren, kies dan voor gepolariseerde glazen.

UV-licht is overal aanwezig. Ook als het bewolkt is. Met onze zonneglazen beschermt u uw ogen tegen schadelijk UV-licht. Wij hebben een uitgebreid assortiment, met een uitgebreid pallet aan natuurlijke kleuren. Ook kunt u kiezen voor een gepolariseerd brillenglas of voor een spiegelcoating. Zo creëert u een zomerse look. Alle zonneglazen zijn eenvoudig te combineren met Varilux en Eyezen brillenglazen op sterkte.

uv-bescherming

Ik draag nooit een zonnebril. Waarom heb ik dan nergens last van?

De gevolgen van Uv-straling voor het hoornvlies zijn meestal niet direct merkbaar. Pas op latere leeftijd krijg je te maken met de gevolgen. Om zo lang mogelijk goed te blijven zien, is het dus belangrijk om vanaf jonge leeftijd goed voor je ogen te zorgen. Bijvoorbeeld door het dragen van een goede zonnebril. Bij sneeuwblindheid (lasoog), raakt je hoornvlies ontstoken en merk je wel binnen enkele uren de gevolgen van de Uv-straling.

Wanneer is de UV-straling het hoogst?

UV-straling is het hoogst in de zomermaanden, tussen 12 uur en 15 uur. De UV-straling neemt toe naarmate de zon hoger staat. Daardoor verschilt de straling per seizoen en het moment van de dag. Uv-straling is het hoogst in de zomer, tussen 12 en 15 uur. De temperatuur heeft geen invloed. De hoeveelheid vocht, bewolking en stof in de lucht hebben wel invloed. Net als de hoeveelheid ozon. De ozonlaag beschermt tegen Uv. Op de website van het KNMI kunt u de voorspelde zonkracht per dag bekijken.

Waarom moeten kinderogen extra beschermd worden tegen UV-straling?

Kinderen zijn kwetsbaarder voor veel licht en UV-straling. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment dan die van volwassenen. Zonder goede bescherming kan teveel zonlicht zelfs leiden tot permanente schade aan de ogen. Een goede zonnebril is daarom juist voor kinderen erg belangrijk. Hoe jonger het kind, hoe kwetsbaarder de ogen. Vooral met baby’s is het daarom oppassen geblazen. Hun gezicht dient te allen tijden in de schaduw te blijven en geadviseerd wordt om hun ogen te beschermen met een goede zonnebril en een hoedje met een brede rand.