vormstabiele (harde) lenzen met cilinder

Bij astigmatisme is het oog niet rond, maar heeft het meer de vorm van een rugbybal. Daardoor zie je minder scherp. Om astigmatisme te corrigeren, kun je kiezen voor contactlenzen met cilinder (torische lenzen). Deze zijn er in verschillende soorten. Dit artikel gaat over vormstabiele (harde) lenzen met cilinder. Meer informatie over torische zachte lenzen vind je hier.

Vormstabiele (harde) lenzen met cilinder - illustratie van oog met astigmatisme in rugbybalvorm, met tekst over corrigerende contactlenzen.

Voordelen harde lenzen met cilinder

Heb je een wat complexere correctie nodig, dan zijn er bij vormstabiele contactlenzen vaak meer opties dan bij zachte lenzen. Bij dit type contactlens denken mensen vooral aan de langere wentijd en minder comfort, maar toch kunnen harde lenzen met cilinder interessant zijn. Ze worden speciaal op maat gemaakt voor jouw ogen en gaan 2 tot 3 jaar mee. Hierdoor is het een goedkope en duurzame keuze.

Nachtlenzen met cilinder

Nachtlenzen zijn een speciaal soort vormstabiele (harde) lens met cilinder. Ook deze worden perfect op maat gemaakt voor jouw ogen. Bijzonder is dat Nachtlenzen tijdens je slaap je oogvorm corrigeren, waarna je overdag geen bril of lenzen nodig hebt om scherp te kunnen zien. Ideaal dus! Bij Oogwereld kunnen we onderzoeken of jouw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen met cilinder. Lijkt het je wel wat, kom dan gerust langs!

Vormstabiele (harde) lenzen met cilinder bestellen

Bij Oogwereld willen we zeker weten dat jij de deur uitloopt met een kijkoplossing waar je blij van wordt. Dat geldt ook voor contactlenzen met cilinder. Maximaal comfort en scherp zicht, dat is ons doel. Daarom zullen wij nooit klakkeloos lenzen met cilinder voor jou bestellen. Dat doen we altijd op basis van een oogmeting en jouw persoonlijke wensen. Nieuwsgierig? We kijken graag samen met jou of en welke vormstabiele lenzen met cilinder een goede keuze zijn