voorkom bijziendheid met de 20-20-2 regel

Steeds meer kinderen hebben een minsterkte: ook wel myopie of bijziendheid genoemd. Een kind met myopie kan scherp dichtbij zien - bij het lezen van een boek of bij het kijken naar een telefoon - maar woorden en objecten zijn wazig op een schoolbord of kijken naar de televisie. Bij myopie is dan ook sprake van een minsterkte.

Vaak is myopie erfelijk bepaald. Echter, er zijn verschillende factoren die myopie bij kinderen kunnen verergeren, bijvoorbeeld teveel van dichtbij kijken. Dit gebeurt als een kind veel en landurig naar een beeldscherm kijkt.

Om ervoor te zorgen dat myopie niet verergert, kan de 20-20-2 regel toegepast worden. Wil je meer weten over deze regel? Lees dan verder of informeer bij één van onze winkels.

Voorkom bijziendheid met

20-20-2 regel

De schermtijd van kinderen is nog nooit zo hoog geweest. Kinderen staren dagelijks urenlang naar een beeldscherm, niet alleen op school maar ook daarbuiten.

De 20-20-2 regel kan binnen deze situaties eenvoudig toegepast worden. Het houdt in, na 20 minuten schermtijd (bijvoorbeeld op een mobiele telefoon, laptop of tablet), 20 seconden in de verte kijken én op een dag 2 uur buiten besteden.

Genoeg tijd buiten doorbrengen is belangrijk, vooral voor kinderen. Je ogen schakelen buiten namelijk constant tussen verschillende afstanden en ze worden blootgesteld aan daglicht. Tijd om lekker buiten te gaan spelen dus!

Benieuwd hoe het staat met de gezondheid van de ogen van jouw kind? Maak een afspraak bij één van de winkels bij jou in de buurt. Wil je een afspraak maken voor een kind <12 jaar oud? Graag verzoeken we je deze afspraak telefonisch te maken. 

Voorkom bijziendheid met