Voorjaars Voordeel
Zonneglazen op sterkte cadeau bij aankoop van een complete bril*

Voorkom bijziendheid met de 20-20-2 regel

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een groeiend probleem onder kinderen. Ondanks dat bijziendheid erfelijk bepaald kan zijn, draagt de huidige leefstijl van kinderen bij aan de ontwikkeling van bijziendheid. Zo neemt de schermtijd van kinderen sterk toe en spelen zij steeds minder buiten.

Als kinderen op jonge leeftijd bijziend worden, kan dit later in hun leven grote gevolgen hebben. Zo kan het risico op een ernstige oogafwijking op volwassen leeftijd toenemen wanneer een kind op jonge leeftijd al bijziend wordt.

Om bijziendheid te voorkomen, kan de 20-20-2 regel toegepast worden. Maar wat houdt deze regel precies in? Lees verder of informeer bij één van de winkels bij jou in de buurt. 
vind jouw vestiging

Myopie

20-20-2 regel

De schermtijd van kinderen is nog nooit zo hoog geweest. Kinderen staren dagelijks urenlang naar een beeldscherm, niet alleen op school maar ook daarbuiten.

De 20-20-2 regel kan binnen deze situaties eenvoudig toegepast worden. Het houdt in, na 20 minuten schermtijd (bijvoorbeeld op een mobiele telefoon, laptop of tablet), 20 seconden in de verte kijken én op een dag 2 uur buiten besteden.

Genoeg tijd buiten doorbrengen is belangrijk, vooral voor kinderen. Je ogen schakelen buiten namelijk constant tussen verschillende afstanden en ze worden blootgesteld aan daglicht. Tijd om lekker buiten te gaan spelen dus!

Benieuwd hoe het staat met de gezondheid van de ogen van jouw kind? Maak een afspraak bij één van de winkels bij jou in de buurt. Wil je een afspraak maken voor een kind <12 jaar oud? Graag verzoeken we je deze afspraak telefonisch te maken. 

vind jouw vestiging

Maak een afspraak 

 

myopie