Ontdek onze exclusieve zomerdeals

Bekijk actie 

De voordelen van daglenzen

Daglenzen zijn een populair type contactlens die zijn ontworpen om slechts één dag te worden gedragen en vervolgens te worden weggegooid. Ze worden steeds populairder vanwege hun comfort, hygiëne en gemak. In tegenstelling tot herbruikbare lenzen, vereisen daglenzen geen reiniging of opslag en bieden ze een frisse en nieuwe lens voor elke dag. Een ideaal type contactlens, vooral voor de zomer!

Wij vertellen je graag meer over de voordelen van daglenzen. Lees hieronder verder of kom langs bij de winkel bij jou in de buurt. 

Foto van een verpakking met daglenzen, perfect voor dagelijks gebruik zonder gedoe met reiniging en opslag.

Wat zijn daglenzen?

Daglenzen zijn contactlenzen die je één dag kunt dragen voordat je ze weggooit. Ze worden ook wel "wegwerpcontactlenzen" genoemd.


Wat zijn de voordelen van daglenzen?

  • Hygiënisch: Omdat je elke dag een nieuw paar lenzen gebruikt, is er minder kans op ooginfecties en oogirritatie, omdat er geen kans is op de opbouw van bacteriën of vuil op de lenzen. 
  • Comfortabel: Daglenzen zijn over het algemeen comfortabeler dan andere soorten contactlenzen, omdat ze dunner en zachter zijn. 
  • Geen lenzenvloeistof nodig: Omdat je de lenzen elke dag weggooit, hoef je geen lenzenvloeistof te kopen. 
  • Ideaal voor sport en reizen: Daglenzen zijn handig voor sport en reizen omdat je geen extra lenzenvloeistof, opbergdoosjes of andere accessoires hoeft mee te nemen. 
  • Geen aanpassingstijd: Omdat daglenzen geen reiniging of onderhoud vereisen, heb je geen aanpassingstijd nodig zoals bij andere soorten lenzen. Het is belangrijk om te onthouden dat daglenzen niet voor iedereen geschikt zijn. Overleg daarom altijd met een contactlensspecialist over de beste optie voor jouw specifieke behoeften.


In onze winkels bieden wij een uitgebreide selectie daglenzen. Kom eens langs, dan vertellen wij je er alles over.

Vind jouw winkel

Afspraak maken