25% korting op maatwerk glazen 

Bekijk de actie

vierkante ogen?

Meer dan ooit zijn onze ogen op een beeldscherm gericht. Dagelijks scrollen, streamen en staren we heel wat af. Waar men het vroeger over het krijgen van 'vierkante ogen' had, lijkt intensief beeldschermgebruik tegenwoordig de norm te zijn. Echter, langdurig en intensief beeldschermgebruik kan leiden tot vermoeide ogen. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Hieronder vind je tips om vermoeide ogen door beeldschermgebruik te voorkomen. 

Meer weten over de gezondheid van je ogen? Kom langs bij één van onze winkels bij jou in de buurt.

Vierkante ogen

Hanteer de 20-20-2 regel

Vaak ben je, zonder dat je het doorhebt, urenlang naar een beeldscherm aan het staren, bijvoorbeeld tijdens je werk. Een handige regel die je dan kunt toepassen is de 20-20-2 regel. Dat houdt in, na 20 minuten schermtijd, 20 seconden in de verte kijken én op een dag 2 uur buiten besteden. Zo geef je je ogen meer rust en voorkom je vermoeide en geïrriteerde ogen. Voor kinderen is het tevens belangrijk deze regel toe te passen.

Overweeg een computer- of multimediabril

Met een computer- of multimediabril ervaar je helder en scherp zicht tot 2 meter, zonder dat je ogen zich daarvoor erg hoeven in te spannen. Je concentratievermogen neemt toe en vermoeide, geïrriteerde ogen zijn verleden tijd.

Pas de helderheid van je beeldscherm aan

Een hoge helderheid van je beeldscherm zorgt voor duidelijk beeld en scherpe kleuren, maar is ook extra belastend voor je ogen. Zet de helderheid van je beeldscherm dus wat lager, zodat je ogen meer rust krijgen. Dit is overigens ook mogelijk op een mobiele telefoon!

Vermijd of minimaliseer beeldschermgebruik in je vrije tijd

Veel mensen brengen hun werkdag achter een beeldscherm door, waarna zij ’s avonds vaak nog uren tv kijken of gebruik maken van hun smartphone. Hoe erg we ook gewend zijn aan beeldschermen; je ogen zullen je dankbaar zijn als je in je vrije tijd beeldschermgebruik vermijdt of minimaliseert.
 

Meer weten over de gezondheid van je ogen? Kom langs bij één van onze winkels bij jou in de buurt.

Vierkante ogen