Actie
Tijdelijk tot maar liefst € 150,- korting op onze topkwaliteit glazen.

Macula degeneratie

Verklein de kans op macula degeneratie met de juiste voeding. Door de juiste voeding kun je de kans verkleinen dat u de oogziekte macula degeneratie krijgt. Anti-oxidanten zorgen ervoor dat het buitenste deel van het netvlies en vaatvlies beter beschermd worden tegen oxidatieve stress. 

maculadegeneratie

Anti-oxidanten zitten in groenten en vruchten. De belangrijkste stoffen zijn carotenoïden, luteïne en zeaxanthine. Deze stoffen komen ook in de macula in het oog voor en hebben een beschermende werking tegen macula degeneratie, maar worden niet door het lichaam aangemaakt. Het is dus erg belangrijk om veel van deze voedingsstoffen binnen te krijgen om de ogen zo gezond te houden of om de vordering van macula degeneratie te vertragen.

Gelukkig zitten deze voedingsstoffen in een heleboel dingen en hoef je dus geen chefkok te zijn om deze voedingsstoffen binnen te krijgen. Carotenoïden, luteïne en zeaxanthine komen voor in bijvoorbeeld brocolli, mais, wortel, tomaat, sinaasappel, kiwi, appel en mango. Neem een appel of sinaasappel als tussendoortje, eet een lekkere fruitsalade tijdens de lunch of maak een brocollisalade bij uw avondeten en je hebt je dagelijkse portie al binnen!

Naast anti-oxidanten hebben ook vitamine A, C en E en Zink een beschermende rol. Deze stoffen vind je in onder meer granen, hazelnoten, zonnebloemolie en olijfolie. Zink vind je in sesamzaad, walnoten en verschillende soorten vlees, zoals biefstuk. Daarnaast is van vis-oliën aangetoond dat ze een beschermend effect hebben. Dus regelmatig een vette vis in plaats van een stuk vlees is een zeer goede afwisseling! Het voedingsadvies is dan ook: per dag minstens één portie groenten met een hoog gehalte aan lutheïnen en zeaxanthine. Veel verse groenten en vruchten dus.

Helaas geldt dat het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen nooit een 100% garantie is dat je geen macula degeneratie krijgt. Heb je daarom het vermoeden dat uw ogen achteruit gaan? Maak dan telefonisch een afspraak om je ogen te laten onderzoeken. 

vind jouw vestiging

maculadegeneratie