Optometrie

Iedereen kan zich opticien noemen, ook zonder opleiding. Opticien is namelijk geen beschermde beroepsnaam. Optometrist wel. Je mag jezelf pas optometrist noemen als je de vierjarige hbo-opleiding Optometrie met een diploma hebt afgerond. Wilt u een optometrisch onderzoek laten uitvoeren? Bel naar de dichtstbijzijnde Oogwereld vestiging voor een afspraak.

Maak een afspraak 

gjfj

Opticien, contactlensspecialist en optometrist.

De opticien en optometrist meten monturen en brillenglazen aan. Hij adviseert over het type glas en kijkt welk montuur het beste bij de sterkte van je ogen past. En als je bril kapot is, kan de opticien deze voor je repareren. Wil je lenzen, dan kom je bij de contactlensspecialist of optometrist terecht die de lenzen aanmeet, samen met jou beoordeelt welke lenzen geschikt zijn en bovendien de gezondheid van je ogen periodiek controleert.

De optometrist kan nog veel meer

Je gaat ook naar de optometrist als je last van je ogen hebt. Je ziet bijvoorbeeld wazig of je ziet vlekken, je hebt steeds branderige ogen of bent erg gevoelig voor licht. Het kan ook zijn dat je je ogen wilt laten controleren op glaucoom of een andere erfelijke oogziekte. Voor bijna alle onderzoeken die de oogarts doet, kun je vaak sneller en even goed bij de optometrist terecht. Een verwijsbrief heb je hiervoor niet nodig. Als behandeling nodig blijkt, verwijst de optometrist je wel altijd door naar de oogarts.

Oog druppelen

Om de gezondheid van afzonderlijke delen van het oog te meten, wordt de pupil zoveel mogelijk verwijd. Dat gebeurt met speciale druppels. Meestal duurt het wel een paar uur voordat je pupil weer normaal op licht reageert en kleiner wordt. In de tussentijd is het prettig om een zonnebril te dragen en je te laten rijden n andere erfelijke oogziekte. Voor bijna alle onderzoeken die de oogarts doet, kun je vaak.

dfsdf

Ik heb mijn ogen te laten testen daardoor weet ik zeker dat ik de aankomende 5 jaar perfect zicht zal hebben.