Orthoptie

Bij Oogwereld begrijpen we dat goed zicht cruciaal is voor mensen van alle leeftijden. Daarom bieden we niet alleen standaard oogzorg aan, maar ook gespecialiseerde diensten zoals orthoptie voor volwassenen.

​Neem Contact Met Ons Op

Als u als volwassene problemen ervaart met uw zicht, zoals dubbelzien, vermoeide ogen of hoofdpijn, kan orthoptie de oplossing bieden die u nodig heeft. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor een orthoptisch onderzoek en ontdek hoe we u kunnen helpen uw visuele gezondheid te verbeteren en uw levenskwaliteit te verhogen.

 


Wat is Orthoptie?

Orthoptie is een tak van de oogheelkunde die zich richt op de diagnose en behandeling van stoornissen in de samenwerking tussen de ogen, de beweging van de ogen en problemen met binoculair zicht (het vermogen om met beide ogen samen te zien). Terwijl het vaak wordt geassocieerd met kinderen, kan orthoptie ook volwassenen ten goede komen.

Waarom Orthoptie voor Volwassenen?

Veel mensen denken dat orthoptie alleen voor kinderen is, maar volwassenen kunnen ook baat hebben bij orthoptische behandelingen. Sommige volwassenen ervaren klachten als gevolg van oogafwijkingen of onjuiste oogbewegingen. Orthoptie kan helpen bij het corrigeren van deze problemen en het verbeteren van de algehele visuele gezondheid en comfort. Klachten:

  • Dubbelzien
  • Vermoeide ogen
  • Hoofdpijn
  • Moeite met lezen