Orthoptie bij kinderen

Orthoptie is de leer van het ‘recht zien’. Om optimaal te kunnen zien, is het belangrijk dat beide ogen scherp zien, de ogen recht staan, je goede oogbewegingen kunt maken en dat je hersenen de beelden goed verwerken. Voor kinderen is het erg belangrijk dat de ogen zich goed ontwikkelen.

Meer weten over orthoptie bij kinderen? Lees snel verder of neem contact op met één van de vestigingen bij jou in de buurt.

Orthoptie bij kinderen: Oogonderzoek om de ontwikkeling van gezonde ogen te bevorderen

Wanneer moet mijn kind naar de orthoptist?

Vaak stelt het consultatiebureau of een arts vast dat een kind niet optimaal kan zien, waardoor het kind doorverwezen wordt naar een orthoptist. Een orthoptist is gespecialiseerd in het vaststellen van aandoeningen en afwijkingen aan het kinderoog. Afhankelijk van de aandoening of afwijking wordt de kijkoplossing voor het kind bepaald. Dit kan onder andere het afplakken van het oog, oogdruppels, een bril of soms een operatie zijn.

Orthoptie bij kinderen

Als er iets mankeert aan de oogstand of de samenwerking tussen de ogen, kan een orthoptist je helpen. Deze afwijkingen kunnen vaak verholpen worden door oefeningen, een bril of een operatie.

De orthoptist onderzoekt en behandelt klachten of problemen op het gebied van scheelzien, luie ogen, dubbelzien, ver- en bijziendheid bij kinderen, cilindrische refractieafwijkingen bij kinderen en specifieke hoofdpijn- en leesklachten. Hiervoor worden door de orthoptist gerichte methoden gebruikt waarmee de afwijking snel vastgesteld kan worden.

Wij staan voor je klaar

Heb je twijfels over het zicht van je kind? Neem contact op met één van onze vestigingen. Onze meesters voor het oog staan voor je klaar.

vind jouw vestiging