Oogmeting voor kinderen

De ogen van kinderen worden steeds meer belast door gamen, veelvuldig kijken op een mobieltje en veel en lang achter een computer en televisie zitten. Veel kinderen hebben zonder dat de ouders het weten geen optimaal zicht.

Meer weten over oogzorg voor kinderen? Lees snel verder of maak een afspraak bij één van onze vestigingen bij jou in de buurt.

Wil je een afspraak maken voor een kind < 12 jaar oud? Graag verzoeken we je deze afspraak telefonisch te maken. Onderzoeken bij kinderen kunnen namelijk niet altijd door alle opticiens en contactlensspecialisten worden uitgevoerd.

Kind met opticien tijdens oogmeting voor kinderen

Visuele problemen

Visuele problemen door bijvoorbeeld onjuiste samenwerking van de ogen, gaan vaak gepaard met klachten en stoornissen als:

  • Concentratieverlies
  • Hoofdpijn
  • Branderige ogen
  • Slechte werkhouding
  • Nekklachten
  • Vermoeidheid
  • Gedragsproblemen
  • Slordig handschrift
  • Onhandige motoriek

Regelmatige controle

Veel symptomen van het niet goed samenwerken van de ogen lijken op die van dyslexie. Door het aanpakken van een visueel probleem zal het kind met leer-, schrijf-, lees- of gedragsproblemen beter gaan functioneren. Veel zichtproblemen van kinderen kunnen worden voorkomen of verholpen door tijdig en regelmatig de ogen van een kind te laten controleren. De specialisten van Oogwereld nodigen jou en je kind(eren) graag uit voor een oogmeting.

Myopie bij kinderen

Ondanks dat myopie, ook wel bijziendheid genoemd, erfelijk bepaald is, kan een levensstijl ook bijdragen aan de ontwikkeling van myopie bij kinderen. Zo draagt veel lezen en veel tijd achter beeldschermen, zoals computer, mobiel of televisie tijdens de vroege jeugd bij aan het ontstaan van bijziendheid. Ook weten we dat kinderen die tijdens hun jeugd weinig buiten spelen een hogere kans hebben om bijziend te worden.

Klik hier als je meer wil weten over myopie bij kinderen.

Fixatie disparatie bij kinderen

Een visuele disfunctie, waardoor je bepaalde dingen anders ziet dan de meeste mensen: dat is fixatie disparatie. Deze veelvoorkomende aandoening kan te maken hebben met leesproblemen en dyslexie bij (jonge) kinderen. Wanneer de diagnose van fixatie disparatie niet op tijd wordt gesteld, kan dit de leesproblemen verergeren. Het is dan ook van belang dat fixatie disparatie tijdig vastgesteld wordt.

Klik hier als je meer wil weten over fixatie disparatie bij kinderen.

Orthoptie bij kinderen

Oogafwijkingen bij kinderen komen regelmatig voor. Denk aan klachten of problemen op het gebied van scheelzien, luie ogen, dubbelzien en specifieke hoofdpijn- en leesklachten. Voor dit type klachten kun je terecht bij een orthoptist. 

Klik hier als je meer wil weten over orthoptie bij kinderen.

Wij staan voor je klaar

Heb je twijfels over het zicht van je kind? Maak een afspraak bij één van onze vestigingen. Onze meesters voor het oog staan voor je klaar.

Wil je een afspraak maken voor een kind < 12 jaar oud? Graag verzoeken we je deze afspraak telefonisch te maken. Onderzoeken bij kinderen kunnen namelijk niet altijd door alle opticiens en contactlensspecialisten worden uitgevoerd.

vind jouw vestiging

Maak een afspraak