Oogwereld nieuws

Vormvaste lenzen

DvD - 05-11-2016 @ 15:41

Echte harde lenzen laten geen zuurstof door. Dit type lens bestaat niet meer. Tegenwoordig verstaan we onder harde lenzen: vormvaste, vormstabiele lenzen. Ook worden ze halfharde lenzen of zuurstofdoorlaatbare lenzen genoemd.

Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Harde lenzen worden gemaakt van een zeer hoogwaardige, zuurstofdoorlatende materialen, waardoor uw ogen de hele dag fit blijven. Bovendien zijn vormvaste lenzen niet zo gevoelig voor beschadiging als andere lenzen en ze zijn goedkoper te onderhouden.

Elk oog heeft een andere vorm. Het aanmeten van vormstabiele lenzen is maatwerk en daarom besteedt de Oogwereld contactlens-specialist/optometrist er veel aandacht aan. Zelfs bij speciale oogafwijkingen kunnen vormvaste lenzeneen perfecte oplossing bieden. De Oogwereld-specialist vertelt u graag meer over de vormvaste lenzen. U kunt ook direct een afspraak maken.

Multifocale vormvaste lenzen, de oplossing voor dichtbij en veraf.

Als u boven de 40 bent, kun u moeite krijgen met het zien op korte afstand. U kijkt TV of bladert in de krant en uw ogen worden vermoeid. Multifocale vormvaste lenzen zijn hiervoor een perfecte oplossing. Met uiterste precisie wordt er een traploze multifocale zone gecreëerd, zodat de lens meerdere sterktes krijgt. Of u nu in de auto zit of achter uwi-Pad of computer, u blijft op elke afstand alles goed zien. Het comfort is zo hoog dat u snel aan de lens gewend bent. Met deze lens zult u geen last meer hebben van vermoeide ogen. Wij vertellen u graag meer over deze multifocale vormvaste lenzen. Maakt u een afspraak voor een oogcontrole en bespreek samen welke lens u ontspannen zicht bezorgt.

Met torische lenzen kan je astigmatisme corrigeren.

Niet alle ogen zijn precies rond. Soms hebben ze een afwijking in de vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Daardoor zijn de krommingen van het oog niet gelijk en wordt het beeld niet precies op je netvlies afgebeeld. Dit verschijnsel noemen we astigmatisme. Een dergelijke oogafwijking kan je tegenwoordig uitstekend corrigeren met cilindrische of torische lenzen. Nadat onze contactlensspecialist een aantal tests heeft gedaan, worden er speciaal voor uw ogen zogenoemde torische vormvaste contactlenzen gemaakt die twee sterktes combineren. En daarmee krijgt u weer een scherper beeld op uw netvlies. Gewone vormvaste lenzen hebben als voordeel dat ze van zichzelf al een kleine graad van astigmatisme corrigeren. In dat geval heb je dus geen speciale torische lenzen nodig.
 

Vormvaste lenzen inzetten:
 

Vormvaste lenzen uitnemen:
 

Vormvaste lenzen reinigen:
 
storelocator.gif

HOME | WEBSHOP | AFSPRAAK MAKEN | ACTIES

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen