Oogwereld nieuws item

Samenwerking tussen ziekenhuis en Oogwereld

DvD - 07-02-2018 @ 11:45

Oogziekenhuis Rotterdam en Oogwereld de Groot werken samen om oogzorg dichter bij patiënt aan te bieden.

Het Oogziekenhuis Rotterdam is een samenwerking gestart met een 5-tal geselecteerde optiekzaken in de regio Rijnmond, waaronder Oogwereld De Groot. Dit om de oogzorg dichter bij de patiënt thuis aan te bieden. Een deel van de glaucoompatiënten die normaal gesproken jaarlijks voor controle naar het oogziekenhuis komt, wordt voortaan onderzocht in één van deze optiekzaken.

Renate van de Goorbergh-Oudijk, optometrist bij Oogwereld De Groot: “Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk stabiele glaucoompatiënten in hun eigen woonomgeving te ontvangen voor een jaarlijkse controle. Mocht tijdens de onderzoeken blijken dat de situatie van de patiënt veranderd is, dan verwijs ik de patiënt naar Het Oogziekenhuis.”

Voor deze samenwerking is een speciale infrastructuur opgezet met de optiekzaken. Zo kunnen zij inloggen bij het ziekenhuis om de gegevens van de patiënt te raadplegen. Nico Klay, voorzitter raad van bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam: “Deze infrastructuur maakt het mogelijk om de samenwerking snel uit te breiden naar andere patiëntgroepen. Dit is het begin van iets groots.“ 
Wilt u  meer informatie over wat de samenwerking voor u kan betekenen, neem dan contact op met Oogwereld De Groot.

OOGWERELD DE GROOT
Winkelcentrum De Schoof 142, Hendrik-Ido-Ambacht
T. 078 6813387
 
storelocator.gif

HOME | WEBSHOP | AFSPRAAK MAKEN | ACTIES