Oogwereld nieuws item

Revolutie in multifocale glazen

DvD - 08-12-2016 @ 13:18

Varilux S-brillenglazen van Essilor bieden optimaal zicht door het combineren van een breed gezichtsveld, een versneld aanpassingsvermogen én de eliminatie van het schommeleffect. De visuele prestaties worden naar een hoger niveau getild door drie innovaties.

Nanoptix brengt evenwicht in beweging
Tot nu toe was in de ontwikkeling van multifocale brillenglazen altijd sprake van een compromis tussen gezichtsveld en de mate van schommeleffect. Ofwel glazen hadden een breed gezichtsveld maar een aanzienlijk schommeleffect, ofwel een minimaal schommeleffect gecombineerd met een kleiner gezichtsveld. Essilor ontwikkelde een technologie waarmee de basisstructuur van het glas opnieuw berekend en ontworpen wordt. Met Nanoptix wordt het glasoppervlak vijf keer nauwkeuriger geproduceerd. Hierdoor wordt het schommeleffect tot wel 90% gereduceerd ten opzichte van de huidige premium brillenglazen.

SynchronEyes biedt het breedste gezichtsveld
Naast de ontwikkeling van Nanoptix heeft Essilor veel onderzoek gedaan naar het optimale glasontwerp. De SynchronEyes-technologie houdt rekening met de fysiologische verschillen tussen het linker- en het rechteroog. Hierdoor wordt het beeld dat in elk oog wordt gevormd, afgestemd op datgene dat in het andere oog wordt waargenomen. De toepassing van SynchronEyes in de Varilux S-series betekent tot wel 50% gezichtsvelden ten opzichte van de huidige premium brillenglazen.

4D Technology betekent maatwerk
Dankzij Essilor’s nieuwe 4D Technologie kunnen opticiens in het aanmeten van een brillenglas rekening houden met het dominante oog van de brildrager. Voor de brildrager betekent dit dat de reactiesnelheid en het aanpassingsvermogen van de ogen versnelt, waardoor het ruimtelijk inzicht aanzienlijk verbetert. De 4D Technologie betekent dan ook dat Varilux S-series brillenglazen volledig gepersonaliseerd kunnen worden.

Benieuwd naar reacties van Varilux® S™-series dragers, bekijk de video hieronder.


 
storelocator.gif

HOME | WEBSHOP | AFSPRAAK MAKEN | ACTIES

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen