Oogwereld nieuws

ONDERZOEK CONSUMENTENBOND: UITKOMST OOGMETINGEN HEEL WISSELEND

Oogwereld - 06-11-2018 @ 09:56

Oogmetingen bij opticiens leveren sterk verschillende uitkomsten op, zo blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Geen enkele optiekketen doet het duidelijk beter dan de rest. De Consumentenbond stuurde 20 proefpersonen op pad voor een oogmeting bij Eyelove, Eye Wish, Hans Anders, Pearle, Specsavers en zelfstandige opticiens. Ook 2 optometristen van Hogeschool Utrecht deden een oogmeting ter referentie.

De verschillen tussen de metingen bleken groot. Bij elke keten is er wel een oogmeting die sterk afwijkt van de overige metingen bij dezelfde proefpersoon.  Uit de praktijkproef blijkt dat consumenten de grootste kans op een goede oogmeting hebben bij Specsavers en Eye Wish. Deze ketens lieten het minst vaak een meting zien die afweek van de overige metingen. Eyelove kwam het vaakst tot een afwijkende oogmeting.

Slechtste klantbeleving

De mysteryklanten gaven ook een oordeel over hun klantervaring. Bij Eyelove waren ze het minst tevreden over de volledigheid van de meting, de deskundigheid van de medewerkers en de tijd die voor ze werd genomen. Ook vroegen de medewerkers van Eyelove niet naar gezondheidsproblemen, terwijl dat bij andere optiekzaken wel gebeurde.

Geen exacte wetenschap

De opticien is in grote mate bepalend voor het resultaat van een oogmeting, maar het meten van ogen is geen exacte wetenschap. Het tijdstip van de dag of een verkoudheid of vermoeidheid van de klant kan de uitkomst ook beïnvloeden.

Bron: consumentenbond

Twijfelt u aan de juistheid van de oogmeting bij uw huidige opticien? U kunt voor een gratis second opinion altijd terecht bij een Oogwereld optiekzaak bij u in de buurt!  
storelocator.gif

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen