Oogwereld nieuws

Laat uw ogen controleren op glaucoom!

DvD - 27-03-2018 @ 13:00

Laat van uw ogen op glaucoom controleren bij Oogwereld.

De Wereld Glaucoom Week is een jaarlijks terugkerende week waarin aandacht wordt gevraagd voor de chronische oogaandoening glaucoom. Glaucoom is een ernstige oogaandoening aan de ogen die, onbehandeld en zonder dat u dit bemerkt, langzaam blijvende schade veroorzaakt aan de ogen en zelfs tot blindheid kan leiden. In de beginfase van de aandoening merkt de glaucoompatiënt niets, maar kunnen echter al zeer gevaarlijke situaties optreden, bijvoorbeeld in het verkeer, omdat het gezichtsveld ongemerkt kleiner is. Het vroegtijdig opsporen van glaucoom is dan ook noodzakelijk.

Bent u ouder dan 45 jaar dan raden we u aan om uw ogen te laten controleren. Mocht na de controle verder onderzoek door de oogarts noodzakelijk zijn, dan wordt u door ons doorverwezen.

Screening door optometrist
Tijdens de screening worden onder andere de oogdruk en de dikte van het hoornvlies gemeten en wordt uw verdere risicoprofiel in kaart gebracht. Mochten er afwijkingen zijn, dan zal de optometrist een verder uitgebreid onderzoek adviseren. Dan wordt een speciale foto en scan van de oogzenuw in de ogen gemaakt. Met deze onderzoeken kan in een vroegtijdig stadium glaucoom ontdekt worden. De kosten die verbonden zijn aan de aanvullende onderzoeken worden meestal vergoed door uw zorgverzekering.
Wilt u uw ogen laten controleren op glaucoom, maak dan een afspraak met een Oogwereld vestiging in de buurt.


 
storelocator.gif

HOME | WEBSHOP | AFSPRAAK MAKEN | ACTIES

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen