Oogwereld nieuws

Brillentrends 2017

DvD - 15-08-2017 @ 14:12

Een bril is nog altijd één van de meest karakteristieke modeaccessoires. Gezichtsvorm en botstructuur zijn enorm bepalend voor de keuze van een bril. Het is het mooist wanneer dit in balans is. Natuurlijk speelt uw persoonlijke stijl en smaak een zeer belangrijke rol! En niet onbelangrijk: wat wilt u uitstralen en hoe wilt u overkomen? Kleur, vorm, stijl en grootte van het montuur hebben een grote invloed op hoe u overkomt.

Het voorjaar van 2017 wordt geïnspireerd door brillen in vrolijke en frisse tinten, mooie vormen en patronen en verschillende soorten materialen. Echte eyecatchers, waarmee dit voorjaar een artistieke tint krijgt. Dit is goed te zien bij speelse monturen van Anne & Valentin en Lafont, fashion items van Chanel en Tom Ford,  creaties van Tree en Lucas de Staël en de altijd tegendraadse brillen van THEO.

Material matters
Naast meer kleur zien we dit jaar ook meer verschillende materialen. Iedere bril krijgt een boost door het gebruik van een bijzonder materiaal. Wie zich wil onderscheiden, gaat dit jaar voor een vernieuwende textuur.  Naast kunststof zien we bijvoorbeeld gebruik van materialen zoals hout, leer en staal.

HOUT — Tree brillen zijn opgebouwd uit 6 houtlaagjes gecombineerd met 2 sheets carbon, dit geeft de bril sterkte en stabiliteit zonder zichtbare verandering in de uitstraling.

hout_trend.jpg
LEER — Op de pootjes van een aantal Chanel  brillen zijn mooie details te vinden zoals: quilted leer, kant en glinsterende stenen.

leer_trend.jpg
STAAL — Lucas de Staël vervaardigt handgemaakte brillen van chirugisch staal in combinatie met hout en leer. Waanzinnig mooi en zeer exclusief!

staal_trend.jpg

Neem ook eens een kijkje in onze etalage.

Retroperspectief
De jaren 50 en 60 vormen nog altijd een inspiratiebron. We constateren een toename van het cat eye model en het ‘vette’ montuur a la Woody Allen. Met deze brillen maakt u echt een fashionstatement. Het kleurgebruik met bruin, groen, beige, paars, zwart en het populaire turtle dessin versterken het retro gevoel. De soms wat grote glazen zorgen enigszins voor een geeky look.

CAT EYE — Super trendy! Deze leuke monturen zijn daarom ook bij veel topmerken te vinden. Kijk vooral in de collecties van Anne & Valentin, Chanel, Lafont, Mykita, Theo en Tom Ford.

cateye_trend_dita.jpg
VET — Wilt u een bril met ‘body’? Kijk dan eens in de collecties van Anne & Valentin, Entourage of 7, Mykita, Theo en Tom Ford.

tomford_trend_vet.jpg
Less is more
Ook in de fashionshows zijn simpele, gestroomlijnde designs niet meer weg te denken! Geïnspireerd door het minimalisme, bevatten diverse collecties brillen met extreem dunne randen.

VERFIJND — Licht, minimalistisch, aandacht voor de essentie en toch stijlvol. Kijk vooral in de collecties van Kosby & Son, Lindberg, Mykita, Oliver Peoples en Philippe Starck.

LINDBERG — Lindberg staat voor comfort, functie en strak design. Alléén verkrijgbaar in de winkel.

1_lindberg_trend_fijn.jpg
Grof en groot
Oversized is letterlijk een ‘grote’ trend dit seizoen. Grote, grove en stoere brillen zijn al een tijdje te koop, maar ook dit seizoen zien we deze trend terugkomen in collecties van topmerken zoals: Tom Ford en Chanel. Een oversized montuur met grote glazen of een heel grof montuur, het kan allebei!

chanel_trend_grof.jpg
storelocator.gif

HOME | WEBSHOP | AFSPRAAK MAKEN | ACTIES

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen