Oogwereld nieuws

Blepharitis en droge ogen?

DvD - 31-05-2017 @ 09:56

Blepharitis is een chronische ontsteking aan de oogleden die veroorzaakt wordt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven op de rand van het ooglid aan de voet van de oogharen. Blepharitis is vaak de voorloper van ernstige ooglid ziekten, zoals meiboomklier dysfunctie (MGD) en droge ogen. Het kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd of geslacht, maar komt over het algemeen vaker voor als een persoon ouder is omdat de tranen meestal minder antilichamen bevatten naarmate men ouder wordt.

OORZAKEN
Als deze bacteriegroei toeneemt vormt er een slijm  laagje (biofilm) langs de wimpers. Bacteriële giftige stoffen en een parasiet genaamd Demodex worden vervolgens gevangen en beginnen het ooglid binnen te dringen en veroorzaken zwelling. Hierdoor ontstaat mogelijke schade aan de traanklieren wat negatieve invloed zal hebben op de kwaliteit en kwantiteit van de traanproductie. Doordat de traanproductie afneemt, nemen ook de natuurlijke antistoffen nog verder af en blijven de bacteriën zich ontwikkelen, waardoor zich een vicieuze cirkel vormt.

SYMPTOMEN
De klachten kunnen bestaan uit jeuk, irritatie, een ‘zandkorrel’ gevoel, branderigheid, vermoeide, tranende of droge ogen, milde lichtschuwheid, leesklachten, afscheiding, rode ogen, zwaar gevoel in de oogleden, excessief knipperen of wisselend zicht. Ook kan men last hebben van korstjes en/of schilfers op de oogleden en het kan ook zijn dat de oogleden ‘s morgens aan elkaar blijven plakken. In een gevorderd stadium kan er sprake zijn van bultjes op de oogleden en ingegroeide oogharen.
 
"Ik had altijd veel last van jeuk en irritatie in mijn ogen. ‘s Ochtends plakten mijn ogen aan elkaar. Ik bleek blepharitis te hebben. Ik ben de BlephEx behandeling gaan volgen en ik merkte na de eerste behandeling al een enorm verschil."

Janneke Boomgaard, Alkmaar

 
 
Hoe behandel je blepharitis?

BLEPHEX- WAT DOET HET?
Dankzij BlephEx kan de oogspecialist heel precies en veilig de oogleden en de oogharen reinigen en de ontstane biofilm afbreken. Hierdoor zal er vrijwel direct verbetering optreden in de symptomen. Belangrijker nog, doordat de biofilm langs de rand van het ooglid wordt afgebroken kan de oogspecialist voorkomen dat er lange termijn schade aan de traanklieren ontstaat en kunnen andere oogziektes zoals MGD of droge ogen voorkomen worden.

BLEPHEX- WAT HOUDT HET IN?
Door middel van een elektrisch aangedreven micro sponsje worden de oogleden veilig en grondig   gereinigd. Elk ooglid wordt met een nieuw sponsje gereinigd om verspreiding van bacteriën tegen te gaan. De behandeling duurt 6-8 minuten. De oogspecialist zal de patient adviseren over hoe thuis de ogen schoongehouden kunnen worden. Aangezien thuis reinigen semi effectief is wordt de BlephEx behandeling elke 4-6 maanden herhaald.
 
"Sinds ik BlephEx behandelingen onderga heb ik bijna geen last meer van mijn ogen. Ik voel me herboren, zo fijn!"

Peter van der Veen, Wognum

 
De winkels die deze behandeling voorschrijven zijn: 

storelocator.gif

HOME | WEBSHOP | AFSPRAAK MAKEN | ACTIES

 

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen