innovatief & artistiek

Morel

Het verhaal van Morel komt uit een familie die al vier generaties lang brillen maakt. Elke generatie leerde van de vorige en voegde er een eigen ondernemersvisie aan toe. In 1880 werd het merk Morel opgericht door Jules Morel.

model
morel
model

Het moederbedrijf van Morel is nog steeds gevestigd waar het allemaal begon, in de boven-Jura, de bakermat van de Franse brillen.

Morel vestigde zich eerst in Les Rousses, in de familieboerderij, en verhuisde later naar Morez, de brillenhoofdstad. De familie Morel had meerdere planten.

Morel monturen

Morel werkt met eigen collecties, vrij van beperkingen en barrières. Het bedrijf koestert zijn vrijheid, waardoor het creatieve vindingrijkheid kan ontketenen bij het creëren van nieuwe, exclusieve ontwerpen.

Trouw aan zijn waarden, controleert Morel alle aspecten van zijn strategie zonder te buigen voor druk van de markt.

De creativiteit van Morel is tot in het kleinste detail te zien. Nieuwe collecties worden gecreëerd in het eigen ontwerpcentrum, waar artistiek directeuren, ontwerpers en specialisten in kleur, graphics en prototyping samenwerken als een team van experts die geloven dat er geen uitdaging boven hen ligt!

Daarom heeft het merk, ooit een pionier, de markt verrast door gebruik te maken van atypische en innovatieve materialen zoals: koolstof, hout en meer recentelijk leer en 3D-printen.