Harde lenzen

Hoewel door de komst van zachte lensmaterialen het gebruik van harde lenzen is teruggelopen, geven ze nog steeds het scherpste zicht en zijn ze op langere termijn het beste zijn voor de ooggezondheid. Daarnaast hebben harde lenzen een lange levensduur, waardoor ze in gebruik goedkoper zijn dan lenzen van andere materialen. Aan harde lenzen moet je misschien iets langer wennen dan aan zachte lenzen, maar je ogen raken er nauwelijks van vermoeid en je kunt deze lenzen zonder problemen de hele dag dragen.

Maak een afspraak 

harde_lenzen

Vormvaste lenzen zijn in veel varianten verkrijgbaar, zodat er voor iedereen een geschikte harde lens is.

Voordelen

  • Het scherpste zicht: met een harde lens ziet u scherper. Deze wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor uw ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak nog een standaard vorm hebben. 
  • Ook voor moeilijke correcties: als u een simpele plus-  of minafwijking heeft, zijn er genoeg zachte lenzen die uw afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval en dan komt u in aanmerking voor harde lenzen.
  • Hygiënisch: zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, harde lenzen niet. Voorbeeld: u maakt makkelijker een vlak stuk plastic schoon dan een spons. Hierdoor zijn harde lenzen iets hygiënischer dan zachte lenzen die u vaker draagt (dus niet daglenzen).
  • Voordeliger: harde contactlenzen gaan veel langer mee, waardoor u goedkoper uit kunt zijn. Ze zijn ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.
  • Gezonder: harde lenzen zijn nog net iets beter voor uw ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op uw traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met uw ogen.