Voorjaars Voordeel
Zonneglazen op sterkte cadeau bij aankoop van een complete bril*

Nachtlenzen bij kinderen

Om de achteruitgang van het zicht af te remmen wordt er wel eens verwezen naar Nachtlenzen. Door veel opticiens wordt dit product echter afgeraden voor kleine kinderen. Maar dit is helemaal niet nodig. Juist bij opgroeiende kinderen kunnen Nachtlenzen bijdragen aan het afremmen van dit proces van achteruitgang. Vier keer per jaar strenge controle en de juiste discipline bij het kind om passend met de Nachtlenzen om te gaan zijn hierbij wel een vereiste.

Edwins dochter Tara kreeg Nachtlenzen® aangemeten, dit had een zeer positief effect op de ontwikkeling van haar zicht.

Edwin over dochter Tara (11 jaar)

kinderen_nachtlenzen

Mijn eigen ervaring

Als brildrager met een sterkte van ruim -6,5 weet ik als geen ander hoe groot de beperking kan zijn van een hoge sterkte. In mijn jeugd, tijdens de groei, is de basis gelegd voor deze forse sterkte. Dit heeft nu nog dagelijks tot gevolg dat ik voor alles een aangepaste bril heb. Een gewone bril, contactlenzen voor tijdens het sporten, een zonnebril op sterkte en zelfs een aangepaste duikbril.

Een bril voor Tara?

Onze dochter Tara kreeg ook op zeer jonge leeftijd al een bril aangemeten. In het begin met plusglazen. De voorspelling was dat zij op iets latere leeftijd ook in de minglazen terecht zou komen. Dit bleek te kloppen. Binnen twee jaar zat zij op een sterkte van -2,5. Een proces dat niet lijkt te stoppen bij kinderen in de groei.