Je hebt last van

Tinnitus/Oorsuizen

Heb je klachten of twijfels over jouw gehoor?

Blijf er niet mee rondlopen. Neem contact op met één van onze winkels bij jou in de buurt. Onze specialisten voor het gehoor staan voor je klaar.

vind jouw vestiging

Maak een afspraak 

Wat is Tinnitus?

Tinnitus wordt vaak omschreven als een constant geluid in de oren, zoals suizen, piepen, zoemen of brommen, zonder externe bron. Het kan variëren van mild en tijdelijk tot ernstig en chronisch en kan van invloed zijn op zowel één oor als beide oren. Tinnitus kan van invloed zijn op verschillende aspecten van het dagelijks leven, waaronder slaap, concentratie en emotioneel welzijn.

Symptomen van Tinnitus

De symptomen van tinnitus variëren van persoon tot persoon, maar kunnen zijn:

 • Continu geluid in één of beide oren

 • Suizen, piepen, zoemen, brommen of fluiten

 • Verergering in stille omgevingen

 • Moeite met concentreren

 • Slaapproblemen

 • Emotionele stress en angst

Mogelijke Oorzaken van Tinnitus

Tinnitus kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:

 • Gehoorverlies: Beschadiging van de haarcellen in het binnenoor kan leiden tot tinnitus, aangezien de hersenen proberen ontbrekende geluidssignalen te compenseren.

 • Blootstelling aan lawaai: Langdurige blootstelling aan hard geluid kan tinnitus veroorzaken door schade aan de haarcellen in het binnenoor.

 • Oorinfecties: Infecties in het middenoor kunnen tijdelijke tinnitus veroorzaken als gevolg van ontsteking.

 • Oorsmeer: Ophoping van oorsmeer kan druk uitoefenen op het trommelvlies en tijdelijke tinnitus veroorzaken.

 • Stress en angst: Emotionele stress kan tinnitus verergeren of uitlokken bij sommige mensen.

Tinnitus en Gehoorverlies

Tinnitus en gehoorverlies zijn vaak nauw met elkaar verbonden. Gehoorverlies kan één van de belangrijkste oorzaken zijn van tinnitus, omdat de hersenen proberen de ontbrekende geluidssignalen te compenseren door interne geluiden te genereren. Daarom is het belangrijk om tinnitus serieus te nemen en te laten controleren, vooral als het gepaard gaat met gehoorverlies.

Behandeling van Tinnitus

Hoewel er geen definitieve genezing voor tinnitus is, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om de symptomen te verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit omvat gehoorapparaten, geluidstherapie, cognitieve gedragstherapie en ontspanningstechnieken. Het is essentieel om een professionele audioloog te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en een passend behandelplan op maat.

Neem Contact Met Ons Op voor Meer Informatie

Bij Oogwereld Hoorzorg staan we klaar om jou te ondersteunen bij het begrijpen en leren omgaan met tinnitus. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie, deskundig advies en persoonlijke ondersteuning. Samen kunnen we werken aan het vinden van effectieve oplossingen en het verbeteren van jouw algehele welzijn.

vind jouw vestiging

Wat voor klachten heb je?

Heb je klachten of twijfels over jouw zicht?

Blijf er niet mee rondlopen. Neem contact op met één van de winkels bij jou in de buurt. Onze meesters voor het oog staan voor je klaar.

vind jouw vestiging

Maak een afspraak