Hooikoorts

Heb je klachten of twijfels over jouw zicht?

Blijf er niet mee rondlopen. Maak een afspraak bij één van de winkels bij jou in de buurt, onze meesters voor het oog staan voor je klaar.

vind jouw vestiging

Maak een afspraak

Wat is hooikoorts?

Wanneer je hooikoorts hebt ben je allergisch voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. De klachten die bij hooikoorts horen ontstaan dan ook wanneer je in aanraking komt met het stuifmeel. Dit stuifmeel komt dan in je ogen, neus of mond terecht, wat leidt tot een verdikking van de slijmvliezen en een toename van de aanmaak van slijm. Ondanks dat hooikoorts ongevaarlijk is en de klachten vanzelf verdwijnen, wordt hooikoorts vaak als vervelend ervaren en kan het zorgen voor diverse oogklachten.

Hoe herken ik hooikoorts?

Hooikoorts gaat vaak samen met de volgende klachten:

 • Niezen

 • Verstopte neus of juist een loopneus

 • Jeukende ogen

 • Traanogen

 • Moeheid

 • Benauwdheid

Wat moet ik doen als ik oogklachten door hooikoorts heb?

Oogklachten die passen bij hooikoorts zijn erg vervelend. Met de volgende tips kun je je oogklachten door hooikoorts verminderen:

 • Probeer niet in je ogen te wrijven. Door te wrijven kunnen je oogklachten door hooikoorts, zoals jeuk, verergeren.

 • Hou je hooikoorts onder controle door geschikte medicatie of oogdruppels te gebruiken.

 • Draag tijdens het hooikoortseizoen een zonnebril wanneer je naar buiten gaat. Zo bescherm je je ogen tegen stuifmeel.

 • Draag je contactlenzen? Maak dan gebruik van daglenzen. Daglenzen zijn namelijk erg hygiënisch en stuifmeel krijgt niet de kans om aan je contactlenzen te hechten.

 • Wil je geen gebruik maken van daglenzen? Probeer je contactlenzen dan af te wisselen met een bril. 

 • De anti-allergische oogdruppels van Pollival bieden een doeltreffende oplossing voor mensen die last hebben van vervelende hooikoorts- of allergie symptomen, zoals prikkende ogen en wazig zicht.
  De formule zonder conserveermiddelen, is speciaal ontwikkeld om verlichting te bieden, zodat je weer ongestoord kunt genieten van het mooie weer en de activiteiten die je graag doet.
  Bestrijd vervelende symptomen met Pollival, zodat je weer je dagelijkse routine met minder ongemak kan voortzetten.*

 • Ook beschikbaar bij Oogwereld: Heeft u tijdens het allergieseizoen ook last van een verstopte en/of jeukende neus? Bestrijd deze klachten dan met de anti-allergische neusspray van Pollispray. Pollival & Pollispray, een effectieve combinatie bij oog- en neusklachten door allergie!**

*Pollival® oogdruppels, 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing (Azelastinehydrochloride). Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Bij seizoensgebonden allergische conjunctivitis, niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar. Bij niet-seizoensgebonden allergische conjunctivitis, niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar. Pollival®, 0,5 mg/ml oogdruppels mag niet worden gebruikt tijdens het dragen van zachte contactlenzen.  Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Lees aandachtig de bijsluiter. Vraag advies aan uw apotheker.

**Pollispray® neusspray, 1 mg/ml neusspray, oplossing (Azelastinehydrochloride). Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Geïndiceerd voor de symptomatische behandeling van seizoensgebonden allergische rinitis. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. Pollispray 1 mg/ml neusspray, is niet geschikt voor behandeling van verkoudheid of griep. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Lees aandachtig de bijsluiter. Vraag advies aan uw apotheker.

Wij staan voor je klaar

Blijf je last houden van oogklachten door hooikoorts? Neem contact op met één van de winkels bij jou in de buurt.

vind jouw vestiging


Wat voor klachten heb je?

Heb je klachten of twijfels over jouw zicht?

Blijf er niet mee rondlopen. Neem contact op met één van de winkels bij jou in de buurt. Onze meesters voor het oog staan voor je klaar.

vind jouw vestiging

Maak een afspraak