Samen zorgen voor de ogen van uw kind!

Myopie, ook wel bijziendheid genoemd, is de meest voorkomende oogafwijking ter wereld. Met myopie kan iemand dichtbij wel scherp zien, maar veraf niet. Steeds meer kinderen worden al op jonge leeftijd bijziend. Hoe hoger de minsterkte, hoe dikker de brillenglazen. Vervelend, maar niet het grootste probleem. Het gevaar zit hem in de verhoogde kans op oogaandoeningen op latere leeftijd. En die kans wordt groter naarmate de minsterkte toeneemt. 

Het niet aanpakken van myopie is een gemiste kans, want vooral bij kinderen zal die minsterkte de eerste jaren alleen maar toenemen. We kijken graag samen met u naar de ontwikkeling van de ogen van uw kind. Om een toename van minsterkte tegen te gaan, werken wij met het Menicon Bloom behandelplan. Hierin staan regelmatige controles door een myopie specialist van ons centraal. Speciale lenzen zorgen ervoor dat de ontwikkeling van myopie wordt afgeremd en de gezondheidsrisico’s op latere leeftijd worden beperkt.

Wilt u zich laten informeren over wat het Menicon Bloom behandelplan voor uw kind kan betekenen? Wij verzoeken u een afspraak te maken zodat de myopie specialist u en de ogen van uw kind de volledige aandacht kan geven en we de maatregelen & richtlijnen van het RIVM goed kunnen opvolgen.

Samen zorgen voor de ogen van uw kind!