Meesterlijk voordeel - 25% korting op maatwerk glazen* 

Bekijk de actie

monturen trends

Elk seizoen volgen we de ontwikkelingen binnen de optiekwereld op de voet. Daardoor vormt onze collectie brillen en zonnebrillen altijd een goede afspiegeling van de actuele mode. Binnen onze collecties wordt altijd gezorgd voor een veelzijdige mix waarin iedereen de keuze heeft.

Juist die ruime keuze vinden wij erg belangrijk. Want een bril moet niet alleen goed kijken, maar ook goed staan en voelen. Ook in het najaar van 2022 zullen er trends opkomen die het straatbeeld gaan veroveren. Wij hebben een aantal van deze trends voor je geselecteerd.

Benieuwd geworden? Lees verder of ontdek onze collectie in één van de winkels bij jou in de buurt.

Monturen trends 2022

Vintage

De jaren ’50 en ’60 zijn terug van weggeweest in de optiekwereld. De tijdloze klassiekers, geïnspireerd op deze periode, zijn te herkennen aan de retro look-and-feel. Denk hierbij aan monturen in rechthoekige en ronde vormen in zwarte of bruine tinten. Aan vintage monturen wordt steeds vaker een moderne twist gegeven, bijvoorbeeld door middel van een transparant frame voor een luchtige uitstraling.

Bold & Beautiful

Volume is hip, kleding krijgt steeds meer body en dit zien we ook terug in monturen. Die werden de laatste jaren steeds dunner, maar mogen nu weer aanwezig zijn. Met een opvallend montuur maak je dan ook écht een statement. Voor deze monturen heb je een tikkeltje lef nodig, maar ze zorgen voor een onafhankelijke en zelfverzekerde uitstraling.

Hoekig

Een hoekig montuur wordt ook wel een hexagon of octagon montuur genoemd, waarbij het montuur zes- of achthoekig is. Hoekige monturen zijn fris, elegant en verfijnd. Ze maken je gezicht smaller en zorgen voor een zachte uitstraling. Met een hoekig montuur kies je voor een echte eye-catcher waarmee je je onderscheidt van de massa.

Goud

Gouden monturen blijven favoriet. Ze kunnen zowel een klassieke als moderne uitstraling hebben, dat is volledig afhankelijk van de vorm van het montuur. Het fijne is dat een gouden montuur bijna iedereen goed staat en goed te combineren is met verschillende kledingstijlen. Zo zit je met goud altijd goed!

Monturen trends 2022