Ontdek onze exclusieve zomerdeals

Bekijk actie 

Welke zonnebril past bij mij?

Een zonnebril is een onmisbaar accessoire tijdens de zomermaanden. Naast dat een zonnebril je ogen beschermt tegen schadelijke Uv-straling, maakt het jouw zomerse look helemaal af.

Bij het uitkiezen van een zonnebril speelt jouw gezichtsvorm een belangrijke rol. Met een zonnebril kun je bepaalde gezichtskenmerken namelijk versterken of juist verzachten.

Wij vertellen je welke zonnebril past bij jouw unieke gezichtsvorm. Lees snel verder of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Persoonlijk advies voor zonnebrillen die passen bij jouw gezichtsvorm en stijl.

Wat is jouw gezichtsvorm?

Wij vertellen je welk type zonnebril past bij jouw gezichtsvorm.

Hartvormig gezicht 

Bij een hartvormig gezicht bevindt het breedste punt zich rondom het voorhoofd en de jukbeenderen, daaronder loopt het gezicht juist smal af. Met deze gezichtsvorm kun je verschillende kanten op! Modellen zoals een aviator of cat-eye staan bijvoorbeeld perfect bij mensen met een hartvormig gezicht: deze brengen voorhoofd en kin weer in evenwicht.  

Rond gezicht

Een rond gezicht wordt gekenmerkt door wat vollere wangen en een ronde kin. Heb je een rond gezicht? Wanneer je de juiste zonnebril draagt, zul je zien dat je gezicht langer én slanker lijkt. Kies daarom voor een vierkante of brede, rechthoekige zonnebril en je zult zien dat er meer contouren in je gezicht aangebracht worden. Ronde glazen kun je beter vermijden, omdat deze de vorm van je gezicht extra benadrukken.  

Ovaal gezicht

Een ovale gezichtsvorm is lang en smal met een afgeronde kaaklijn. Het fijne van een ovale gezichtsvorm is dat bijna elke zonnebril goed staat! Een ovale gezichtsvorm is namelijk perfect in proportie. Mensen met een ovale gezichtsvorm kunnen dus prima experimenteren met verschillende type zonnebrillen en zonnebriltrends

Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht wordt gekenmerkt door een brede, hoekige kaaklijn en een hoog voorhoofd. Door te kiezen voor een ronde of aviator zonnebril verzacht je je gelaatstrekken en zorg je voor een zachtere uitstraling.  

Rechthoekig gezicht

Een rechthoekig gezicht heeft een langwerpige vorm met een aanwezige kaaklijn. Om je gezichtsvorm wat te verzachten kies je voor een zonnebril in cat-eye of butterfly vorm. Wil je je gelaatstrekken juist benadrukken? Kies dan voor een rechthoekige zonnebril.

Ontdek de collectie

Klik hier om de Oogwereld zonnebrillencollectie te ontdekken. Jouw favoriete zonnebril gevonden? Kom eens langs in de winkel of maak een afspraak. De collectie verschilt per winkel winkel, maar er is altijd een stijl aanwezig die bij jou past.

vind vestiging

maak een afspraak