Bescherm jouw ogen tegen blauw licht

Thuiswerken, Netflixen, Facetimen... deze tijd vraagt ook veel van onze ogen door veelvuldig gebruik van beeldschermen!

Door de huidige adviezen en aanpassingen die we allemaal meemaken zitten veel mensen thuis. Hierdoor zijn we genoodzaakt veelal thuis te werken en online lessen te volgen. Oftewel: we komen veel in aanraking met een beeldscherm, dit alles dankzij onze elektronische hulpjes (laptops, computers, iPads, mobiele telefoon etc.). Toch vergeten we vaak dat dit ook veel vergt van onze ogen.

Kom je bijvoorbeeld moeilijk in slaap?  Wist je dat het blauwe licht wat van een beeldscherm afkomt onze hersenen doet geloven dat het dag is? Langdurig beeldschermgebruik zoals bij gamen, films kijken en/of het checken van de telefoon, kan daarnaast ook leiden tot hoofdpijn en vermoeide ogen. 

Een blauwlichtfilter biedt uitkomst, belangrijk om te weten is dat dit gebruikt kan worden met en zonder sterkte in de glazen.

vind jouw vestiging

Maak een afspraak 

Thuiswerken

Bescherm de toekomst van jouw ogen

Digitale schermen, kantoorverlichting en fluorescerende lampen. Blauw licht is overal, zowel binnen als buiten. De zon is de grootste bron. Delen van het blauwe lichtspectrum zijn belangrijk voor ons dagelijks leven, ze regelen onze slaapcyclus en beïnvloeden onze stemming. Een deel van het blauwe lichtspectrum kan schadelijk zijn. Langdurige en voortdurende blootstelling kan op de lange termijn bijdragen aan beschadiging van je ogen.

Bescherming tegen UV en blauwviolet licht

Buiten, ongeacht het weer, wordt u blootgesteld aan UV-stralen en blauwviolet licht. Binnen, kan blauwviolet licht ook aanwezig zijn in verlichting en beeldschermen. Schadelijke lichtstralen kunnen gevaarlijk zijn voor je ogen, net als voor je huid. Crizal Prevencia reflecteert schadelijk blauwviolet licht en beschermen je ogen.

Optimale glazen

Crizal Prevencia garandeert dat jouw brillenglazen bestand zijn tegen krassen, vlekken, waterdruppels en stofdeeltjes, en deze zelfs afstoten. Dit betekent dat uw glazen uitermate beschermd zijn. En dat komt dan weer van pas tijdens uw dagelijkse bezigheden. 

Voordelen crizal prevencia brillenglazen:

  • Bescherming tegen schadelijk blauw licht - Vermindert de blootstelling aan blauwviolet licht
  • Krasbestendig - Helder zicht, gegarandeerd voor 2 jaar.
  • Stofafstotend - Uw glazen stoten stofdeeltjes af en zijn gemakkelijk schoon te maken voor een helder zicht
  • UV-bescherming - Optimale UV-bescherming voor heldere glazen
  • Vuilwerend - Je glazen zijn bestand tegen vervelende vlekken en gemakkelijk schoon te maken
  • Waterafstotend - Je glazen stoten waterdruppels af zodat ze helder blijven

Kom gerust eens langs in een Oogwereld winkel om je te laten adviseren of maak een afspraak voor een oogmeting. 

vind jouw vestiging

Maak een afspraak