Hoortest

Gehoorverlies gaat vaak geleidelijk. Hierdoor heb je vaak niet direct door dat je gehoor minder goed is dan voorheen. Wanneer je vermoedt dat je gehoor is verslechterd, is het verstandig om een hoortest uit te laten voeren. 

Tijdens een hoortest doorlopen onze audiciens verschillende stappen. Hieronder leggen we deze stappen aan je uit. Wil je een afspraak maken voor een hoortest? 

Doe hier de online gehoortest: Een uitgebreide gehoortest voor een eerste indicatie van je gehoor binnen enkele minuten.

Hoe werkt een hoortest?

Voorafgaand aan de hoortest zullen onze audiciens je een aantal vragen stellen. Zo willen zij graag meer weten over jouw persoonlijke wensen, medische geschiedenis en je eventuele huidige hoortoestel. Op deze manier krijgt de audicien een helder beeld van jouw situatie en ervaringen.

Nadat de gehoorgang en het trommelvlies gecontroleerd zijn mag je een koptelefoon opzetten en wordt de hoortest gestart. Je krijgt geluiden te horen welke variëren in toonhoogte en volume. Hierbij word je gevraagd op een knop te drukken zodra je een geluid hoort. De geluiden worden afwisselend voor het linker- en rechteroor afgespeeld. 

Na afloop van de hoortest bespreekt de audicien samen met jou de resultaten. Is er sprake van gehoorverlies? Dan wordt de oorzaak besproken en krijg je een professioneel advies over een passende hooroplossing. 

Dankzij technologische innovaties zijn hoortoestellen geavanceerder dan ooit. Ook zijn hoortoestellen tegenwoordig zo klein dat ze tijdens het dragen vaak onzichtbaar zijn.