kleurrijke klasse

Etnia Barcelona

In de jaren vijftig richtte Fulgencio Ramo, de grootvader van David Pellicer, de huidige eigenaar van het bedrijf, zijn eerste brillenfabriek op. Zijn kinderen hielpen mee en verwierven al snel alle knowhow van het bedrijf om de teugels over te nemen. Deze tweede generatie ontwierp, creëerde en distribueerde de brillen in heel Spanje, maar het was pas in de jaren 1990 toen David Pellicer bij het bedrijf kwam met de droom om iets nieuws te creëren.

model
model
model

Een stijl waar fantasie en lef sterk vertegenwoordigt is. De brillen zijn namelijk uniek gegoten uit een stuk acetaat met ieder een geheel eigen persoonlijkheid en stijl. De brillen helpen je dan ook zeker bij ieder aspect van je garderobe door het eigenzinnige kleurgebruik.

Etnia Barcelona monturen en zonnebrillen

Etnia Barcelona brillen zijn verkrijgbaar in maar liefst 500 verschillende kleursamenstellingen. Bijvoorbeeld uitgesproken modellen als vintage en retro. Eigenlijk voor iedereen die dat beetje extra zoekt dat andere merkbrillen niet bieden. De gedachte achter al dat kleurgebruik kent een psychologische achtergrond. De brillenontwerpers zijn pioneers op het mengen van kleuren, geheel gebasseerd op “ready to wear”, de laatste trends in brillen en Haute Couture.

De brillen van Etnia Barcelona worden geproduceerd in Mazzucchelli, dat is een plaatsje in Italië. Ze worden door een creatief gepassioneerd team ontworpen. Een leuke bijkomstigheid is dat de monturen 100% ecologisch zijn. Dit brillenmerk doet er werkelijk alles aan om duurzaam en milieuvriendelijk te produceren. Dit zie je en voel je bij het merk an sich. De brilmonturen die zijn gemaakt van acetaat zijn volledig te hergebruiken en biologisch afbreekbaar.