De zonnige kanten van een zonnebril op sterkte

Bij Oogwereld vinden we dat een zonnebril méér is dan een mooie accessoire. Naast dat je met een zonnebril je persoonlijke stijl kunt laten zien, heeft een zonnebril namelijk veel voordelen voor je ogen. Vooral een zonnebril op sterkte kan je comfort en gemak bieden, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens het autorijden.

Benieuwd naar de voordelen van een zonnebril op sterkte? Lees verder of bezoek één van de winkels bij jou in de buurt. 

vind jouw vestiging

Maak een afspraak 

 

x

De zonnige kanten van een zonnebril op sterkte

1. Het geeft je ogen meer rust, zelfs wanneer er lichte bewolking is

Ook wanneer het niet zonnig is kun je last hebben van het felle licht buiten, wat kan leiden tot vermoeide ogen en hoofdpijn. Vooral wanneer je geen zonnebril met de juiste sterkte draagt. Met een zonnebril op sterkte is knijpen met je ogen verleden tijd; het geeft je ogen meer rust, wat de weersomstandigheden ook zijn. 

2. Het biedt je optimale bescherming tegen schadelijke UV-straling

De naam zegt het al: een zonnebril beschermt je ogen tegen de schadelijke straling van de zon. Wanneer er te veel zonlicht in je ogen komt, kan dit leiden tot ernstige oogziekten. Om je ogen hiertegen te beschermen wordt een zonnebril (op sterkte) dan ook sterk aangeraden. 

3. Je hebt geen last meer van hinderlijke schittering

Naast dat een zonnebril je ogen beschermt tegen de zon, beschermt het je ogen ook tegen hinderlijke schitteringen van de sneeuw of water. Tijdens de wintersport of een dagje op het water mag een zonnebril op sterkte dus niet ontbreken. 

4. Het is veiliger in het verkeer

Brildragers zullen het herkennen: de laagstaande zon belemmert je zicht tijdens het autorijden. Je hebt een zonnebril bij de hand, maar deze heeft niet de sterkte. Op zo'n moment kan een zonnebril op sterkte je autorit een stuk veiliger maken!

5. Je kunt je lenzen thuislaten bij een dagje strand

Een bezoekje aan het strand is niet voor elke lensdrager even comfortabel. Doordat lenzen in contact komen met zand of zeewater kan dit namelijk voor oogirritaties zorgen. Een zonnebril op sterkte is in zo'n situatie de ideale oplossing. Zo kun je zorgeloos zwemmen of lezen, wel zo fijn!

6. Minder kans op ooginfecties tijdens het zwemmen dan met lenzen

Lensdragers moeten er rekening mee houden dat zwemmen met contactlenzen geen goed idee is. Het dragen van contactlenzen tijdens het zwemmen kan het risico op ooginfecties namelijk flink vergroten. Een zonnebril op sterkte is dan een ideale oplossing. Zo loop je minder risico op infecties en blijf je haarscherp zien. 

Een zonnebril op sterkte is dus een ware must-have voor deze zomer! Maak een afspraak bij één van onze winkels, onze meesters voor het oog adviseren je graag. 
 

vind jouw vestiging

Maak een afspraak