Harde contactlenzen

Hoewel door de komst van zachte lensmaterialen het gebruik van harde lenzen is teruggelopen, geven ze nog steeds het scherpste zicht en zijn ze op langere termijn het beste zijn voor de ooggezondheid. Daarnaast hebben harde lenzen een lange levensduur, waardoor ze in gebruik goedkoper zijn dan contactlenzen van andere materialen.

Aan harde contactlenzen moet je misschien iets langer wennen dan aan zachte contactlenzen, maar je ogen raken er nauwelijks van vermoeid en je kunt deze contactlenzen zonder problemen de hele dag dragen. Vormvaste contactlenzen zijn in veel varianten verkrijgbaar, zodat er voor iedereen een geschikte harde contactlens is.

Meer weten over harde contactlenzen? Lees hieronder verder of informeer bij één van de vestigingen bij jou in de buurt.

Vormvaste harde contactlenzen: scherp zicht en langdurige ooggezondheid

Voordelen van harde contactlenzen

  • Het scherpste zicht: met een harde lens zie je scherper. Deze wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor je ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak nog een standaard vorm hebben.
  • Ook voor moeilijke correcties: als je een simpele plus- of minafwijking hebt, zijn er genoeg zachte lenzen die jouw afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval en dan kom je in aanmerking voor harde lenzen.
  • Hygiënisch: zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, harde lenzen niet. Voorbeeld: je maakt makkelijker een vlak stuk plastic schoon dan een spons. Hierdoor zijn harde lenzen iets hygiënischer dan zachte lenzen die je vaker draagt (dus niet daglenzen).
  • Voordeliger: harde contactlenzen gaan veel langer mee, waardoor je goedkoper uit kunt zijn. Ze zijn ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.
  • Gezonder: harde lenzen zijn nog net iets beter voor je ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op je traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met je ogen.

Profiteer van voordeel op harde contactlenzen

Draag jij harde/vormvaste contactlenzen, of ben je van plan deze te gaan dragen? Maak dan gebruik van onze contactlenzenpas. Hiermee profiteer je van verschillende kortingen en ander voordeel op jouw harde/vormvaste contactlenzen.

Klik hier voor meer informatie over de contactlenzenpas.

Harde lenzen inzetten


Harde lenzen uithalen