Ontdek onze exclusieve zomerdeals

Bekijk actie 

Meer over contactlenzen

Nederland kent al heel veel contactlensdragers. Er zijn echter veel meer mensen geïnteresseerd in het dragen van contactlenzen mits deze het beloofde comfort en gemak bieden. Onze optometristen en contactlensspecialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Zij slagen er in bijna alle gevallen een geschikte en comfortabele oplossing te vinden.

Meer weten over contactlenzen? Lees hieronder verder of informeer bij één van de vestigingen bij jou in de buurt.

Optometrist bespreekt contactlenzenopties met een klant

Comfortabel en veilig contactlenzen dragen draait om drie zaken:

  • Contactlenzen en vloeistoffen, moeten van topkwaliteit zijn en goed worden afgestemd op de contactlenzendrager
  • Deskundig advies bij de contactlensaanpassing is onontbeerlijk. Het is van groot belang om vast te stellen wat voor jouw ogen het beste is en op welke manier je optimaal kunt zien
  • Het is belangrijk dat je op de juiste manier met je contactlenzen omgaat en dat je regelmatig je& ogen laat controleren

Wij werken uitsluitend met de beste contactlenzen en vloeistoffen. Onze specialisten horen binnen hun vakgebied tot de top van Nederland en wij doen er alles aan om je volledig vertrouwd te maken met je contactlenzen en het gebruik daarvan.
Geruststellend te weten dat alle oogcontroles volledig onder de eindverantwoordelijkheid van een optometrist plaatsvinden

Voordelen als contactlensdrager

Dankzij de professionele zorg van de betere zelfstandige opticiens als Oogwereld, heeft Nederland zich ontwikkeld tot een contactlenzen land bij uitstek. Vrijwel nergens ter wereld vind je zo veel tevreden contactlensdragers als hier. Als Oogwereld willen we dat natuurlijk graag zo houden. Om het voor u extra aantrekkelijk te maken hebben we diverse voordelen voor u als contactlensdrager.


  • Er worden steeds betere materialen ontwikkeld,
  • waardoor de zuurstof voorziening van het oog tijdens het dragen optimaal blijft.
  • Dat is essentieel om de ogen gezond te houden.


Om diezelfde reden is het zeer belangrijk dat contactlensdragers hun ogen regelmatig laten controleren door de contactlensspecialist. Dankzij alle actuele ontwikkelingen geldt dat bijna iedereen die dat wil, jong of oud, nu contactlenzen kan dragen. Wil je het zeker weten of wil je meer informatie, maak dan gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze contactlensspecialisten. Aan zachte lenzen hoeft u bijna niet te wennen. Ze zitten meteen heel comfortabel. Sommige oogfouten kunnen echter niet zo goed worden gecorrigeerd, maar als het wel kan dan kunt u samen met onze contactlensspecialist de keuze maken: zacht of vormvast.

Zachte lenzen zijn over het algemeen wat groter dan vormvaste en bewegen iets minder op het oog. Daardoor kan er ook geen stof onder komen, wat met vormvaste lenzen een enkele keer wel eens gebeurt. 


Mede hierom zijn zachte lenzen bij uitstek geschikt om te dragen bij sporten. Zelfs bij contactsporten kunnen zachte lenzen zonder problemen worden gedragen.