Multimediabril

Dagelijks kijken we langdurig naar een smartphone, computer of tablet. Hierdoor ervaren veel mensen klachten zoals vermoeide ogen of rug-, nek-, schouder- of hoofdpijn. Heb je regelmatig last van deze klachten? Dan is een specifieke bril voor multimediagebruik iets voor jou. Wil je meer weten over multimediabrillen? Lees dan verder of kom langs bij één van onze winkels.

Multimediabril - Voorkom klachten door langdurig schermgebruik met een speciale bril voor multimedia. Ontdek meer in onze winkels!

Wat is een multimediabril?

Eigenlijk is het woord computerbril of beeldschermbril veel te beperkt. Want er kan zich zoveel meer afspelen binnen een bereik van twee meter. Zo kunnen ook muzikanten, schilders, kunstenaars en koks bijzonder veel gemak hebben van een ‘computerbril’. We gebruiken dan ook liever de term multimediabril.

Wat zijn de voordelen van een multimediabril?

  • Het geeft je ogen meer rust
  • Helder en scherp zicht op elke afstand tot 2 meter, zonder dat je ogen zich daarvoor erg hoeven in te spannen.
  • Het concentratievermogen neemt toe 
  • Kans op ergonomische klachten, zoals rug- en nekpijn, wordt verkleind 

Wanneer heb ik een multimediabril nodig?

  • Als je dagelijks meer dan 2 uur achter een computer zit 
  • Als je aan het einde van de dag last hebt van klachten zoals vermoeide ogen of  rug- en nekpijn

Wat kost een multimediabril?

De kosten van een computer- of multimediabril kunnen nogal uiteenlopen. Dat heeft vooral te maken met het type glas, de kwaliteit ervan en de afstanden die de glazen moeten overbruggen. Of (een deel van) de kosten van een multimedia- of computerbril vergoed worden, verschilt per zorgverzekeraar en het pakket dat je hebt afgesloten. Het is altijd raadzaam je polisvoorwaarden erop na te slaan. 

Wij kunnen in de winkel ook de hoogte van je vergoeding uitrekenen. Daarnaast bestaat de kans dat je werkgever (een deel van) de kosten voor zijn rekening neemt. In sommige gevallen is je werkgever zelfs verplicht om een beeldschermbril beschikbaar te stellen. Bijvoorbeeld voor werknemers die kampen met ouderdomsverziendheid en het grootste deel van hun werk achter een beeldscherm doen.


vind vestiging

maak een afspraak